Μέσω επιστολής και δύο συμπληρωματικών υπομνημάτων που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (www.pao.gr) και απεστάλησαν και προς τους μετόχους της ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε εξηγήσεις σχετικά με το πρότζεκτ για το γήπεδο στον Βοτανικό και την εταιρεία ΓΗΠΕΛ.

Ο κ. Βαρδινογιάννης με αφορμή την απόφαση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης των μετόχων που τον καλούσε να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα ως προς το ζήτημα του γηπέδου και εν όψει της επερχόμενης επαναληπτικής ΓΣ στις 8/5, απέστειλε (και ταυτόχρονα δημοσιοποίησε) δύο υπομνήματα με αναλυτικά στοιχεία, τα οποία όπως τονίζει «αποτελούν τις τεκμηριώσεις» για όσα έχουν γίνει, ενώ κάνει λόγο για «πλήρη και διαφανή ενημέρωση γύρω από το θέμα της ΓΗΠΕΛ». Μάλιστα καλεί τους μετόχους, εφόσον επιθυμούν, να αποστείλουν ως τις 4 Μαϊου εγγράφως τις ερωτήσεις τους προς τον πρώην εντεταλμένο σύμβουλο για το γήπεδο και στενό συνεργάτη του Τζίγγερ, κ. Βαγγέλη Σαμαρά.

Η επιστολή Βαρδινογιάννη προς τους μετόχους

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βαρδινογιάννη προς τους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη ΓΗΠΕΛ αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι, τη 18η Απριλίου 2012, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου ΔΣ της ΠΑΕ, ζητήθηκε, εκτός ημερησίας διατάξεως, να γίνει λογοδοσία εν όψει του επόμενου ΔΣ σχετικά με τη ΓΗΠΕΛ και να δοθούν στοιχεία για τα πεπραγμένα διαχείρισης του έργου του νέου γηπέδου στο Βοτανικό από τη ΓΗΠΕΛ.

Προς ικανοποίηση του αιτήματος αυτού κι εν όψει της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ της 8ης Μαΐου, για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα και συγκεντρωμένα τα στοιχεία για τα πεπραγμένα του έργου του γηπέδου, σας αποστέλλω όλα τα απαραίτητα δεδομένα σε δύο αναλυτικά υπομνήματα. Το πρώτο αφορά στα αναλυτικά στοιχεία πεπραγμένων της ΓΗΠΕΛ, για το Νέο Γήπεδο στο Βοτανικό, και το δεύτερο στα συμπεράσματα που εξάγονται από αυτά.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τις τεκμηριώσεις για τις οποίες ήδη έχετε λάβει γνώση μέχρι σήμερα σε παλαιότερες ενημερώσεις, ήταν και παραμένουν διαθέσιμα σε όποιον το επιθυμεί και σας παραθέτονται στο παράρτημα σε μορφή συνεκτική, με πρόσθετα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πορεία του έργου. Κατά αυτό τον τρόπο επικαιροποιείται ξανά έγκυρα το αίτημα για πλήρη και διάφανη ενημέρωση γύρω από το θέμα της ΓΗΠΕΛ.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση επί των στοιχείων, παρακαλώ πολύ όπως συγκεντρώσετε τα σχετικά επώνυμα και έγγραφα αιτήματα με σκοπό να απαντηθούν συνολικά και άμεσα. Τα αιτήματα θα πρέπει να απευθύνονται προς τον κ. Ευάγγελο Σαμαρά, πρώην Εντεταλμένο Σύμβουλο, για το γήπεδο, ο οποίος θα είναι στη διάθεσή σας να σας απαντήσει εγγράφως. Για την πλήρη προετοιμασία των στοιχείων που τυχόν θα απαιτηθούν, τα αιτήματά σας θα πρέπει να έχουν κοινοποιηθεί έως την Παρασκευή 4 Μαΐου.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Βαρδινογιάννης»

Διαβάστε εδώ το υπόμνημα με τα συμπεράσματα επί των πεπραγμένων της ΓΗΠΕΛ για το νέο γήπεδο

Διαβάστε εδώ το υπόμνημα 1 με αναλυτικά στοιχεία των πεπραγμένων της ΓΗΠΕΛ

Διαβάστε εδώ τη συνοδευτική επιστολή του κ. Β. Σαμαρά