Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Δευτέρα 23 Απριλίου- η χολιγουντιανή πρεμιέρα της ταινίας «The Raven» (Το Κοράκι).

Πρόκειται για τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Τζέιμς Μακ Τιγκ, -τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το δημοφιλές «V For Vendetta» και το «Ninja Assassin»- και είναι βασισμένο στον μεγάλο Αμερικανό λογοτέχνη και ποιητή Έντγκαρ Αλαν Πόου (1809-1879).

Ο τίτλος της ταινίας«The Raven» είναι από το ομώνυμο ποίημα του Πόου, που κυκλοφόρησε το 1845, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Χάνα Σέξπιρ και Μπεν Λίβινγκστον.

Η ιστορία του φιλμ διαδραματίζεται το 1849, όπου ένας κατά συρροή δολοφόνος σπέρνει τον τρόμο στους δρόμους της Βαλτιμόρης. Σύντομα ο Εντγκαρ Αλαν Πόου αντιλαμβάνεται ότι οι μέθοδοι του δολοφόνου είναι βγαλμένες από τις ιστορίες του.

Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, η Αστυνομία ζητεί τη βοήθεια του θρυλικού συγγραφέα τρόμου, ο οποίος αρχικά αρνείται, μέχρι που η αρραβωνιαστικιά του πέφτει στα χέρια του δολοφόνου.

Ο Πόου συνεργάζεται με έναν φιλόδοξο νεαρό αστυνόμο, σε μια αμείλικτη καταδίωξη, για να αποκαλύψουν το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τους φόνους πριν να είναι πολύ αργά για τη μοναδική του αγάπη.

Όπως ήταν αναμενόμενο στην λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας που έγινε στο Los Angeles Theatre στο Λος Άντζελες, το παρών έδωσε σύσσωμο το καστ της.

Από τους πρώτους που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης ήταν ο Τζον Κιούζακ που υποδύεται τον σκοτεινό συγγραφέα Έντγκαρ Αλαν Πόου, ο οποίος μάλιστα πόζαρε δίπλα σε ένα κοράκι που ήταν guest star της βραδιάς.

Δίπλα του βρέθηκαν επίσης οι συμπρωταγωνιστές του Άλις Ιβ και Λιουκ Έβανς, ενώ από την πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Μακ Τιγκ.