Δευτέρα 23 Απριλίου 2012, ώρα 11.30 π.μ., γωνία Βερανζέρου και Μενάνδρου

Τέσσερα παιδιά της δημοτικής αστυνομίας, ένα αυτοκίνητό τους, ένα φορτηγό του Δήμου, μία μπουλντοζίτσα, εργάτες, και ναι, το θαύμα έγινε.

Η περίφραξη στο ανατιναχθέν κτίριο – ξέρετε εκείνο το τελευταίο έργο της δημαρχίας Κακλαμάνη – από τη μία πλευρά δεν υπάρχει πλέον.

Οι εργάτες μπήκαν μέσα και όλα έγιναν ίσωμα. Τόσο καθαρό οικόπεδο, βάζω στοίχημα, δεν έχετε ξαναδεί στη ζωή σας.

Πάει η μπόχα, τα απορρίμματα, τα περιττώματα, η μπόχα, τα βαμπίρ που κατοικούσαν τα μπάζα.

Βέβαια τα μαύρα πανιά παραμένουν κρεμασμένα, βέβαια οι χρήστες και οι παράνομοι μετανάστες περιμένουν στη γωνία, τώρα που είναι καθαρό το οικόπεδο η καλύτερή τους.

Δεν γνωρίζω, κανείς δεν μας έχει ενημερώσει, τι μέλλει γενέσθαι με το οικόπεδο. Θα γίνει κήπος, θα γίνει πλατεία, θα γίνει πάρκο, θα γίνει πάρκινγκ, θα γίνει μια ωραία πεταλούδα, ποιος να ξέρει;

Πάντως, βήμα πρώτο, καθάρισε. Τώρα, αν τα καλόπαιδα της δημοτικής αστυνομίας θα κάνουν βάρδιες εκεί να το φυλάνε, τι να σας πω, θα σας γελάσω και δεν το θέλω. Πάντως για την άλλη αστυνομία, δεν νομίζω να ασχοληθεί, έχει πολλές δουλειές.

Να ρίξω ιδέα; Να ρίξω. Αφού κλήσεις για παρκάρισμα δεν μπορούν να κόψουν γιατί τέλειωσε το χαρτί και δεν έχουμε λεφτά για καινούργιες καρτέλες του πάρκινγκ και αφού η απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εστίασης δεν τους αφορά και δεν τους απασχολεί, για δεν πίνουν τις φραπεδιές τους στη γωνία να προσέχουν και το
οικόπεδο;

Όταν το Εθνικό άρχισε να ανακαινίζεται, όλοι στη γειτονιά λέγαμε τι ωραία που θα είναι, όταν λειτουργήσει, να πεζοδρομηθεί η Μενάνδρου. Έπειτα, όταν γκρεμίστηκε το κτίριο, να γινόταν λέει και πάρκο, και πεζόδρομος, και ένα γύρο από το Εθνικό να ανοίξουν όμορφα καφέ, φαγάδικα, μπαράκια, καμιά αίθουσα τέχνης, έχει κι άλλα θέατρα κοντά, όμορφη πιάτσα που θα ήτανε, λέει.

Προς το παρόν το μόνο σχετικό με τέχνη μαγαζί είναι το κατ’ όνομα Καφενείο των Μουσικών και το άλλο με το μεταμεσονύχτιο λάιβ βαλκανικό πρόγραμμα. Αλλά έχει διακίνηση, νταβατζήδες, μικροπαραβάτες, α ναι , και κάτι πρόσφατα μαχαιρώματα έχει.

Δεν ξέρω πόσο θα μείνει καθαρό το οικόπεδο, πάντως μέχρι τις εκλογές τόσο χάλια δεν προλαβαίνει να ξαναγίνει.

Τι να πω, να ευχηθώ να έχουμε σύντομα εκλογές για να καθαρίσει ο τόπος ή να έχουμε κυβέρνηση για να προχωρήσει η χώρα; Γιατί για να καθαρίσει…