O κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον, ένας από τους πλέον διαβόητους κατάδικους των ΗΠΑ, είδε ακόμη μία αίτηση αποφυλάκισης με αναστολή να απορρίπτεται.

Ήταν η 12η αίτηση που απορρίφθηκε και τώρα πρέπει να περιμένει άλλα 15 χρόνια για την επόμενη.

Ο 77χρονος Μάνσον, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αρνείται να παρευρεθεί στις ακροάσεις της επιτροπής αναστολών, δεν ήταν παρών κατά την εξέταση της υπόθεσής του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο Τζον Πεκ δήλωσε ότι ο Μάνσον έχει κάνει 108 σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις στη φυλακή από το 1971 και δεν έχει δείξει σημάδια μεταμέλειας για τους φόνους για τους οποίους καταδικάσθηκε.

Δεν συμμετέχει σε προγράματα αυτοβοήθειας ή εκπαίδευσης ούτε έδειξε ότι έχει κάποια σχέδια για το τι θα κάνει αν αποφυλακιστεί.

Ο Πεκ αναφέρθηκε σε μια δήλωση που έκανε ο Μάνσον σε ψυχολόγο της φυλακής το περασμένο φθινόπωρο, όπου περιέγραψε τον εαυτό του ως «ιδιαίτερο» και «όχι σαν τον μέσο τρόφιμο».

Στη δεκαετία του 1960, ο Μάνσον είχε συγκεντρώσει μια ομάδα από φυγάδες και απόκληρους γνωστούς ως η Οικογένεια Μάνσον.

Το καλοκαίρι του 1969 έγινε ένας από τους πιο διαβόητους εγκληματίες του 20ού αιώνα όταν κατηύθυνε τους οπαδούς του για να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους θέλοντας, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, να εξωθήσει σε φυλετικό πόλεμο ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, η έγκυος σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Μαχαιρώθηκε 16 φορές από μέλη της Οικογένειας Μάνσον τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Αυγούστου 1969.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν με μαχαίρια ή σφαίρες εκείνη τη νύκτα στο σπίτι της Τέιτ από τους οπαδούς του Μάνσον.

Τη επόμενη νύκτα η ομάδα του Μάνσον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους Λίνο και Ρόζμαρι Λαμπιάνκα.

Η δίκη του Τσαρλς Μάνσον είναι ιστορική στις ΗΠΑ. Διήρκεσε 1,5 χρόνο, στοίχισε περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια, οι ένορκοι απομονώθηκαν για 255 ημέρες και τα πρακτικά της δίκης φτάνουν τις 31.716 σελίδες.