Η ήττα (0-1) της Μπάγερν Μονάχου από τη Βασιλεία στην Ελβετία πριν από δύο εβδομάδες στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» προκάλεσε αρκετές αναταραχές στους βαυαρούς.

Η ομάδα του κ. Γιουπ Χάινκες έδειξε να ξυπνάει και ξεκίνησε να καλύπτει το χαμένο έδαφος στη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου της Μπουντεσλίγκα διαλύοντας (7-1) την Χόφενχαϊμ το περασμένο Σάββατο. Πλέον οι βαυαροί φιλοδοξούν να δείξουν την ίδια αγωνιστική διάθεση και απέναντι στη Βασιλεία.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε ανοδική πορεία. Είναι σημαντικό να το αποδείξουμε στον επαναληπτικό με τη Βασιλεία» είπε ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 1998 κ. Χάινκες, ο οποίος θα ήθελε να οδηγήσει τη Μπάγερν ως τον τελικο΄που θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου στο γήπεδο του Μονάχου. «Ο αγώνας με τη Βασιλεία είναι κομβικός για το υπόλοιπο της περιόδου» παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της Μπάγερν κ. Ούλι Χένες στέλνοντας το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Η επιστροφή του αρχηγού και παίκτη – βαρόμετρο όπως αποδεικνύεται από τις μέτριες εμφανίσεις της Μπάγερν κατά το διάστημα της απουσίας του, Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους βαυαρούς.

Από την άλλη πλευρά η Βασιλεία που έχει ξεφύγει 12 βαθμούς από τους διώκτες της στο ελβετικό πρωτάθλημα και ηττήθηκε για τελευταία φορά εντός συνόρων τον περασμένο Αύγουστο, ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό άλμα της ιστορίας της. Αλλωστε μόλις για δεύτερη φορά βρέθηκε στους «16» του θεσμού.

Το δεύτερο ματς της βραδιάς θα διεξαχθεί στο «Μεάτσα» του Μιλάνου, όπου η Ιντερ καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 απέναντι στη Μαρσέιγ. Οι Νερατζούρι του κ. Κλαούντιο Ρανιέρι έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί εννέα αγώνων χωρίς νίκη επικρατώντας 2-0 της Κιέβο στο «Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι» την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα στο δεύτερο γκολ ο κ. Ρανιέρι που βρισκόταν υπό ασφυκτική πίεση ξέσπασε σε λυγμούς. «Υπάρχουν συναισθήματα που δεν ελέγχονται. Στιγμές που σε συνεπαίρνουν και ελπίζω να ζήσω κι άλλες στην καριέρα μου» είπε ο ιταλός προπονητής και συμπλήρωσε: «Η νίκη επί της Κιέβο μας δίνει κουράγιο γιατί δείχνει ότι δεν εγκαταλείπουμε, παλεύουμε ως το τέλος». Το θετικό για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2010 είναι ότι ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις.