Υλικά για 4 άτομα

Για τις γαρίδες
12 γαρίδες Νο1
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμός από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο

Για το τσάτνεϊ
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά, μικρή, ψιλοκομμένη
1 κομμάτι τζίντζερ, μικρό, φρέσκο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
50 γρ. σταφίδες
60 ml ξίδι από λευκό κρασί
60 γρ. ζάχαρη, μαύρη
1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
αλάτι

Εκτέλεση

Τσάτνεϊ: Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το τζίντζερ για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα πορτοκάλια, το μήλο, τις σταφίδες, το ξίδι, τη ζάχαρη, την ντομάτα και το αλάτι και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά μέχρις ότου αποκτήσουν υφή κομπόστας.

Το μεταφέρουμε όπως είναι καυτό σε αποστειρωμένο βάζο, το κλείνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται τουλάχιστον 6 μήνες.

Γαρίδες:
Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα ποδαράκια και το κέλυφος από τις γαρίδες, κρατώντας μόνο τις ουρές. Βάζουμε τις γαρίδες σε μπολ και τις μαρινάρουμε με αλατοπίπερο και με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού για 5 λεπτά.

Κατόπιν «ξαίνουμε» το φύλλο κανταΐφι, τυλίγουμε με αυτό τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα με καυτό ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Τις συνοδεύουμε με το τσάτνεϊ και σερβίρουμε.