«Την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αλλά από εδώ και πέρα μόνο δύσκολοι αγώνες μας περιμένουν σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ», τόνισε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (1/3). Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε ωστόσο την εμπιστοσύνη του στην ομάδα υποστηρίζοντας ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους και στις τρεις διοργανώσεις.

«Από εδώ και πέρα όλοι οι αγώνες θα είναι δυσκολότεροι για αυτό και θα χρειαστεί η προσπάθεια όλων των παικτών. Μέχρι τώρα είχαμε βαθμολογικές απώλειες κυρίως λόγω τραυματισμών. Το καλό είναι ότι για τη συνέχεια έχω διαθέσιμους όλους τους παίκτες. Παραλίγο να υπάρξει πρόβλημα με τον Μαρκάνο, αλλά ευτυχώς το προλάβαμε και θα αγωνισθεί κανονικά. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Στα δύσκολα παιχνίδια έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται θετικά. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι δύσκολο επειδή ο ΟΦΗ αμύνεται σωστά και βγάζει καλές αντεπιθέσεις. Για να κερδίσουμε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι» υπογράμμισε ο κόουτς Βαλβέρδε.
Ο Ισπανός προπονητής απέδωσε το 2-2 του πρώτου αγώνα με τον ΟΦΗ στο γεγονός ότι οι παίκτες του χαλάρωσαν όταν προηγήθηκαν 2-0 επειδή είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ που ακολουθούσε: «Χαλαρώσαμε και δεχτήκαμε δύο γκολ εκεί που δεν το περιμέναμε. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τη Μέταλιστ για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά προέχει η νίκη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ».
Αναφερόμενος στην απουσία του Τζιμπούρ ο οποίος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο κ. Βαλβέρδε έδειξε να μην ανησυχεί: «Εχουμε εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης ο Μιραλάς ή ο Φουστέρ».
Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά στο ποια από τις δύο ομάδες θα χάσει βαθμούς στα υπόλοιπα παιχνίδια. «Το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ναι μεν θα είναι σημαντικό, αλλά το πρωτάθλημα θα κριθεί στα παιχνίδια που θα χαθούν βαθμοί με τις μικρότερες ομάδες. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλά, όπως και ο Παναθηναϊκός. Δικό μας στόχος είναι στο τέλος να αισθάνονται υπερήφανοι οι οπαδοί μας», υπογράμμισε.
Κατά τον κ. Βαλβέρδε η ευρωπαϊκή επιτυχία δεν κρίνεται μόνο από τα αποτελέσματα αλλά από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στους αγώνες: «Η μέχρι τώρα πορεία μας κρίνεται επιτυχημένη όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και από την απόδοση που είχαμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Μέταλιστ είναι μια καλή ομάδα αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε».
Ο ισπανός κόουτς ως προς το δικό του μέλλον στον Ολυμπιακό τόνισε ότι είναι προσωπικό θέμα που αφορά τον ίδιο και τον ιδιοκτήτη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους και από εκείνους που αγωνίζονται δανεικοί.