Το λογοπαίγνιο με το όνομα του γηπέδου της Μίλαν «San Siro» (Αγιος Σίρος), το οποίο έπειτα από τον θρίαμβο (4-0) των Ροσονέρι επί της Αρσεναλ για τους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μετονομάστηκε από τον βρετανικό Τύπο σε «San Zero» (Αγιος… μηδέν) δείχνοντας το μέγεθος της συντριβής των «Κανονιέρηδων».

«Ποτέ δεν μπήκαμε στο παιχνίδι» παραδέχτηκε ο κ. Αρσέν Βενγκέρ. «Στην επίθεση δεν τολμήσαμε τίποτα, δεν είχαμε ιδέες, δεν απειλήσαμε, ενώ στην άμυνα είχαμε τεράστια προβλήματα. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις μια ομάδα να επικρατεί σε όλους τους τομείς. Ηταν με διαφορά η χειρότερη εμφάνισή μας στην Ευρώπη».

Στο τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της Αρσεναλ, προτού επιστρέψει στις ΗΠΑ και το πρωτάθλημα MLS, ο Τιερί Ανρί ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο β’ ημίχρονο ήταν εξίσου απογοητευτικός. «Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό, ωστόσο δεν τελείωσε η χρονιά για εμάς. Εχουμε 2% πιθανότητες να προκριθούμε και θα τις κυνηγήσουμε. Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, έχουμε ήδη αποκλειστεί» κατέληξε ο κ. Βενγκέρ.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Μίλαν κ. Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απολάμβανε τη βραδιά. «Ηταν όλα τέλεια. Ιδιαίτερα στην άμυνα. Παίξαμε σαν ομάδα, δεν τους δώσαμε χώρο να κάνουν ευκαιρίες και αξίζαμε αυτή τη νίκη. Ηταν το καλύτερο ματς της χρονιάς για εμάς» τόνισε γνωρίζοντας ότι εκτός από την διαφαινόμενη πρόκριση της Μίλαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Ροσονέρι παρέμειναν στην κορυφή του Καμπιονάτο μιας και η Γιουβέντους σε εξ αναβολής αγώνα της έμεινε στο 0-0 με την Πάρμα και πλησίασε τη Μίλαν στον έναν βαθμό εξακολουθώντας πάντως να έχει ένα ματς λιγότερο. «Αν πρέπει να γκρινιάξω για κάτι είναι που δεν πετύχαμε ένα πέμπτο γκολ στις ευκαιρίες που χάσαμε στο τέλος» είπε ο κ. Αλέγκρι

Η Μίλαν άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ από τη γωνία της περιοχής στο 15’, ενώ ο Ρομπίνιο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 μετατρέποντας σε δύο γκολ ισάριθμες ασίστ του κορυφαίου του γηπέδου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο τέλος του α’ ημιχρόνου και στην αρχή του β’. Ο διεθνής σουηδός επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με εκτέλεση πέναλτι στο 79’.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη (15/2) η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υποχρέωσε τη Μπενφίκα στην πρώτη ευρωπαϊκή ήττα της αυτή την περίοδο επικρατώντας 3-2 στην παγωμένη μεγαλούπολη του ρωσικού βορρά. «Ηττηθήκαμε στο τέλος, ωστόσο μπροστά στο κοινό μας μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση» είπε ο τεχνικός των «Αετών» κ. Ζόρζε Ζεζούς. Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 6 Μαρτίου.