Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μόνο οι ερωτευμένοι με το ποδόσφαιρο και τις ομάδες τους βρέθηκαν στο Λουζνικί για τον αγώνα της Ρουμπίν με τον Ολυμπιακό. Στο αχανές στάδιο των 86.000 θέσεων βρέθηκαν 1.500 οπαδοί της Ρουμπίν, περίπου 30 φίλοι του Ολυμπιακού και καμιά 20αριά οπαδοί της Σπαρτάκ Μόσχας φίλοι των οπαδών του Ολυμπιακού.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, της Σπαρτάκ και του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, δηλώνουν εδώ και χρόνια αδελφοποιημένοι. Περιμένοντας μάλιστα το λεωφορείο που θα τους μετέφερε στο ξενοδοχείο, το σύνθημα που ακούστηκε από τους οπαδούς των δύο ομάδων ήταν «Σπαρτάκ, Αστέρας, Ολυμπιακός».

Ο δημοσιογράφος της «Σπορτ Εξπρές» Αλεξάντερ Μαρτάνοφ μπήκε μπήκε μάλιστα στον πειρασμό να μιλήσει με τον αρχηγό των ερυθρόλευκων οπαδών ονόματι Νίκο και να τον ρωτήσει πώς εν μέσω οικονομικής κρίσεις και πολικού ψύχους επέλεξε να ταξιδέψει στη Μόσχα και δεν προτίμησε να δει το παιχνίδι από την τηλεόραση.
Δημοσιογράφος: Για ποιο λόγο ήρθες στη Μόσχα;
Νίκος: Τι ερώτηση είναι αυτή; Προφανώς για να υποστηρίξω την ομάδα μου.
Δημοσιογράφος: Αυτό είναι κατανοητό. Εννοώ πως αποφάσισες να αλλάξεις τους +20 βαθμούς της Αθήνας με τους -15 της Μόσχας.
Νίκος: Τι λες τώρα. Εδώ έπαιζε η ομάδα μου. Κανένας καιρός και καμία θερμοκρασία δεν θα μπορούσε να με κρατήσει μακριά της.
Δημοσιογράφος: Εντάξει, αλλά τι γίνεται με την οικονομική κρίση. Από που βρίσκεται χρήματα να ταξιδεύετε στην μακρινή Μόσχα;
Νίκος: Η κρίση είναι κρίση, αλλά εμάς δεν μας ακούμπησε δυνατά. Για την κρίση περισσότερο ανησυχούν οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί. Εμείς συνεχίζουμε να ζούμε τη ζωή μας. Για να πω την αλήθεια, δεν αμφιβάλω ούτε δευτερόλεπτο ότι θα βγούμε γρήγορα από τη δύσκολη κατάσταση. Δεν θα χρειαστούμε πολλά χρόνια. Ειδικά αν μας βοηθήσει η Ρωσία.

Εν ολίγοις η κρίση δεν ακούμπησε τους οπαδούς. και αν στη Μόσχα βρέθηκαν δυο τρεις δεκάδες οπαδοί του Ολυμπιακού, στην Ιταλία για τον αγώνα Ουντινέζε – ΠΑΟΚ αναμένεται να ταξιδέψουν πάνω από 5.000 παοκτζίδες.