«Άμεσα, δημόσια και ενώπιον της Δικαιοσύνης» καλεί ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου να αποδείξει όσα δήλωσε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι σχετικά με τη στάση του στο θέμα της κατάληψης της Νομικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Τα αναφερθέντα από την υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ότι ο Πρύτανης «έδωσε τη Νομική να μπουν μέσα από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα» και ότι γνωρίζει πως «έγινε συμφωνία να μπουν μέσα μέχρι τη Δευτέρα» είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά, διεδόθησαν με πλήρη γνώση της αναλήθειάς των από την υπουργό, που κρύπτεται πίσω από την υπουργική της ασυλία, η οποία της εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο. Την προκαλεί να αποδείξει την «αλήθεια» των ψευδών ισχυρισμών της άμεσα, δημόσια και ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του κ. Πελεγρίνη, ακόμη αναφέρεται: α) Το θέμα θα τεθεί αύριο στη Σύγκλητο η οποία ως θεσμικό όργανο θα αποφασίσει τι θα πράξει για να διαφυλάξει το κύρος του Πανεπιστημίου. β) Θα προτείνει την υποβολή μήνυσης για όσα συνέβησαν στη Νομική Σχολή. γ) Ήδη ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου ερευνούν τα συμβάντα και θα κατατεθούν έγγραφα – πορίσματα.

Ο κ. Πελεγρίνης «θα ζητήσει από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να συγκληθεί εκτάκτως και να τοποθετηθεί επί της έλλειψης παροχής προστασίας του Πανεπιστημίου και της απρόκλητης επίθεσης που δέχεται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στο πρόσωπο του Πρύτανη», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος ζητείται «από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να διαφυλάξουν το κύρος και την ομαλή λειτουργία του Δημοσίου Πανεπιστημίου από την άσκηση μικροπολιτικής ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών».