Χωρίς τον Αριέλ Ιμπαγάσα θα αγωνισθεί πιθανότητα ο Ολυμπιακός την Παρασκευή στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο αργεντινός μέσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό τετρακέφαλο και δεν ολοκλήρωσε την προπόνηση της Τετάρτης. Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας εκτιμάει ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, ωστόσο η συμμετοχή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί την Πέμπτη. Με δεδομένο ότι ακολουθεί το παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν την επόμενη Τρίτη στη Μόσχα για το Γιουρόπα Λιγκ, το πιθανότερο είναι ότι ο αργεντινός μέσος θα δει το παιχνίδι με την ΑΕΚ από την εξέδρα. Το άσχημο για αυτόν είναι ότι δηλώθηκε να εκτίσει στο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ, την ποινή της μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών.
Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά και σε εκείνο που προηγήθηκε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αναφέρθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που συμμετείχαν σε εκδήλωση χορηγών της πειραϊκής ΠΑΕ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Ραφίκ Τζιμπούρ χαρακτήρισε τον αγώνα με την ΑΕΚ δύσκολο για τον Ολυμπιακό και περίεργο για τον ίδιο. «Είναι ένα δύσκολο ντέρμπι και ειδικά για μένα επειδή η ΑΕΚ ήταν η προηγούμενη ομάδα μου. Από τη στιγμή που μπορώ να τρέξω, όλα θα πάνε καλά» υπογράμμισε. Ως προς το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Τζιμπούρ τόνισε ότι από τη στιγμή που ο κ. Βαλβέρδε του εμπιστεύτηκε θέση στην ενδεκάδα παρότι δεν ήταν έτοιμος 100% «ένιωσα πως πρέπει να κάνω τα πάντα και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του». Αντίθετα δεν θέλησε να επανέλθει στο επεισόδιο με τον Λαζάρ λέγοντας «το περιστατικό τελείωσε και δεν θέλω να επεκταθώ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε ένα λάθος και το πλήρωσε».
Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και ο Κέβιν Μιραλάς. «Ποτέ δεν ξέχασα τι μου έκαναν πέρυσι στην Τούμπα όταν μου πέταξαν ένα γυάλινο ποτήρι. Ευχαριστήθηκα πολύ το γκολ που πέτυχα και ακόμη περισσότερο για τη νίκη της ομάδας μου. Φέτος στις εξέδρες ήταν πολύ περισσότεροι από ότι πέρυσι και ήταν η καλύτερη ευκαιρία για μένα να δώσω την απάντηση μου. Παρότι έπεσαν περισσότερα αντικείμενα σε σύγκριση με το προηγούμενο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή», υπογράμμισε. Ως προς το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Βέλγος επιθετικός υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει τους τρεις βαθμούς. «Στο μυαλό μας είναι μόνο η ΑΕΚ και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Όταν τελειώσει με το καλό η ΑΕΚ, θα σκεφτούμε το παιχνίδι με τη Ρουμπίν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο νεοαποκτηθείς Καζίμ Καζίμ χαρακτήρισε τιμή του που οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον συγκρίνουν με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. «Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πήγε πολύ καλά. Τα δύο γρήγορα γκολ μας βοήθησαν να πάρουμε τη νίκη παρά το γεγονός ότι ο κόσμος ήταν πολύ θυμωμένος. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Νιώθω πολύ όμορφα στον Ολυμπιακό. Όλοι με έχουν υποδεχτεί πολύ καλά. Όσον αφορά το ματς με την ΑΕΚ, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Ο κόoυτς δουλεύει σκληρά για να μας προετοιμάσει κατάλληλα και εκείνος γνωρίζει καλύτερα ποιοι ποδοσφαιριστές είναι πιο έτοιμοι για να αγωνισθούν. Τιμή μου είναι να με συγκρίνουν με τον Γκαλέτι, καταλαβαίνω ότι έχουμε παρόμοιο στιλ παιχνιδιού, αλλά εγώ είμαι αυτός που είμαι» υπογράμμισε ο Τούρκος επιθετικός.