Στο κοτόπουλο, κανενός η γεύση δεν λέει όχι. Γιατροί και διατροφολόγοι εξυμνούν τη χαμηλή θερμιδική του αξία και την άριστη ποιότητα της πρωτεΐνης του. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η επιτυχία του δημιούργησε και την αυξημένη ζήτηση, που τις περισσότερες φορές καταλήγει στο κακής ποιότητας κοτόπουλο της εντατικής πτηνοτροφίας. Ανοστο και επιβαρημένο κρέας που δεν ανταποκρίνεται σε καμιά γκουρμέ προοπτική.

Η Chicken Farm αναλαμβάνει να αναστήσει τη χαμένη τιμή του κοτόπουλου και ταυτόχρονα να του εμφυσήσει μια νέα, δημιουργική πνοή που μεταμορφώνει τον πελάτη σε εμπνευσμένο μάγειρα, ή μάλλον καλύτερα ψήστη. Τα κοτόπουλα της φάρμας μπορεί να μην είναι βιολογικά, αλλά μεγαλώνουν αξιοπρεπώς στα Μεσόγεια της Αττικής με καλαμπόκι και μη μεταλλαγμένη σόγια.

Η αγάπη της Άγγυς Κακιοπούλου για τη μαγειρική μεταμορφώνει σε κουζίνα υψηλής γαστρονομίας το μαγαζί του Χαλανδρίου. Στο εργαστήριο που επικοινωνεί με το πωλητήριο, το φρέσκο φιλέτο μεταμορφώνεται σε μοναδικές λιχουδιές, γεμάτες από την αρωματική ένταση των πιο φρέσκων μυρωδικών – όταν δοκίμασα μπιφτεκάκι με δεντρολίβανο νόμισα πως μύρισα ανοιξιάτικο κάμπο με ανθισμένους θάμνους.

Μια δίαιτα, λοιπόν, μπορεί να αποκτήσει τη νόστιμη πολυτέλεια ενός κεμπάπ με κύμινο και σκορδάκι, μπιφτέκια όλο άρωμα βασιλικού, εστραγκόν και φρέσκου μανιταριού ή δυόσμου, ένα burger μπορεί να ελαφρύνει με ένα υπέροχο μπιφτέκι με πάπρικα, ένα ρολό από φιλέτο να γεμίσει με ολόφρεσκα χορταρικά. Το παραδοσιακό ρολό με αβγό βραστό μοσχοβολά ρίγανη και κρεμμυδάκι, το ρολό τυριού γεμίζει με 4 γραβιέρες και πασπαλίζεται με φιστίκι Αιγίνης, τα σουβλάκια αποκτούν δαμάσκηνο και οι πολπέτες μαστιχωτό τυρί.

Ακόμη κι αν διαλέξεις ένα απλό κομμάτι για σούπα, η Αγγυ θα σε συμβουλέψει ποιο μέρος να επιλέξεις αν θέλεις το ζωμό σου ανάλαφρο και αρωματικό ή πλούσιο και μεστό. Θα σου κόψει ολόφρεσκο κιμά για τις δικές σου δημιουργίες και φεύγοντας, ανάλογα με το κομμάτι που επέλεξες θα πάρεις ωραία τυπωμένες πλήθος συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια: γιουβαρλάκια, φιλετάκια με μουστάρδα, μπουρέκι, γεμιστό κοκοράκι.

Το ελαφρύ, πεντανόστιμο λουκάνικο κι όλα τα ψητά της σχάρας ανασταίνουν τη γεύση τους με την εξαιρετική σπιτική μουστάρδα της Άγγυς ή με την ολόφρεσκη, όλο ζωντάνια από τα φρέσκα μυρωδικά σος ταρτάρ, που ταιριάζει εξίσου και σε μια μακαρονάδα.

Για τα πάρτι μπορείς να παραγγείλεις από πριν πατέ και τερίν με χυμό νεράντζι, κοτόπουλο γεμιστό με κιμά, κάστανα και κουκουνάρια, ελληνική γαλοπούλα μαγειρεμένη με παραδοσιακή σμυρναίικη συνταγή, nuggets κι ένα σωρό άλλες κοτολιχουδιές. Κι αν η απόλαυση βρίσκεται μακριά από το σπίτι σου, η Chicken Farm αναλαμβάνει το ντελίβερυ σε κάθε γωνιά της πόλης.

Κολοκοτρώνη 15, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6851 244

Ελ. Βενιζέλου 34, Ν. Μάκρη, τηλ. 22940 90717