Βρετανία: Πράκτορες έκαναν παιδιά με υπό παρακολούθηση ακτιβίστριες

Δύο βρετανοί μυστικοί αστυνομικοί απέκτησαν παιδιά με ακτιβίστριες τις οποίες είχαν σταλεί να κατασκοπεύσουν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από τη ζωή τους, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Guardian».

Δύο βρετανοί μυστικοί αστυνομικοί απέκτησαν παιδιά με ακτιβίστριες τις οποίες είχαν σταλεί να κατασκοπεύσουν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από τη ζωή τους, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Guardian».

Οι αστυνομικοί είχαν ως αποστολή να κατασκοπεύσουν περιβαλλοντικές και πολιτικές οργανώσεις και σε αυτό το πλαίσιο διατηρούσαν μακροχρόνιες σχέσεις με μέλη των οργανώσεων, κρατώντας κρυφή την ταυτότητά τους.

Οι πρώην ερωμένες τους καταγγέλλουν ότι τις χρησιμοποιούσαν για να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν τις οργανώσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς να μάθουν ποιος είναι ο πραγματικός τους πατέρας.

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών είναι ο Μπομπ Λάμπερτ, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι έπεισε μια γυναίκα να συνάψει σχέση μαζί του, στην προσπάθειά του να πείσει ότι είναι μάχιμος ακτιβιστής.

Ο δεύτερος μυστικός αστυνομικός παρακολουθούσε τη ζωή του παιδιού του και της μητέρας μέσα από εμπιστευτικά έγγραφα της αστυνομίας για τη ζωή και τις κινήσεις της.

Στη Βρετανία έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις των μυστικών αστυνομικών.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της αστυνομίας δηλώνουν ότι οι μυστικοί αστυνομικοί απαγορεύεται να συνάπτουν ερωτικές σχέσεις με τα άτομα που παρακολουθούν, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά αυτή ως «αντιεπαγγελματική» και «ανήθικη».

Τον προηγούμενο μήνα, οκτώ γυναίκες που δηλώνουν ότι «εξαπατήθηκαν» για να δημιουργήσουν μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις με μυστικούς αστυνομικούς, ξεκίνησαν νομική δράση κατά ανώτερων αξιωματικών της βρετανικής αστυνομίας, λέγοντας ότι υπέστησαν συναισθηματικά τραύματα και ψυχικό πόνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk