«Οχι στο ψαλίδισμα των μισθών» λένε τα κόμματα της Αριστεράς

Την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών επανέφεραν θέμα κατώτατων μισθών καθώς και 13ου – 14ου μισθού επισημαίνοντας όμως πως η τελική τους στάση θα καθοριστεί μετά το τέλος του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρ

Την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών επανέφεραν θέμα κατώτατων μισθών καθώς και 13ου – 14ου μισθού επισημαίνοντας όμως πως η τελική τους στάση θα καθοριστεί μετά το τέλος του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

«Οι νέες δραστικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις που θέτει η τρόικα αποτελούν παλιές και νέες αξιώσεις των βιομηχάνων. Στη λήψη αυτών των μέτρων έχουν συμφωνήσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τώρα χρησιμοποιούν τον στημένο «κοινωνικό διάλογο» για να τη δικαιολογήσουν. Η εργατική τάξη πρέπει να γίνει μια γροθιά απέναντι στα κόμματα και τους συνδικαλιστές που υπηρετούν την πλουτοκρατία και την ΕΕ. Η ταξική πάλη έχει θυσίες, η ταξική υποταγή οδηγεί στην εξαθλίωση» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Τα σχέδια κυβέρνησης-τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, δεν νομιμοποιούνται από κανέναν υποτιθέμενο «κοινωνικό διάλογο» και από καμία κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας. Ο λαός απαιτεί την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας που μοναδικός της στόχος είναι η βίαιη επιβολή των δυνάμεων του κεφαλαίου στους εργαζομένους. Εμπόδιο στα σχέδιά τους πρέπει να σταθεί ο ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων, η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου στη βάση της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των εργαζομένων, της ανάπτυξης, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας»
αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk