• Αναζήτηση
 • Καταγγελία «φωτιά» από τους αντεισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη

  Καταγγελία φωτιά, την οποία πάντως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν αξιολογεί ως σημαντική, περιέχει το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή με βάση τα υπομνήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

  Καταγγελία φωτιά, την οποία πάντως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν αξιολογεί ως σημαντική, περιέχει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή με βάση τα υπομνήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

  Ο κ. Μακρής αναφέρει επί λέξει στο δεκασέλιδο πόρισμά του: «Ο Γρηγόρης Πεπόνης αναφέρει ότι στις 30 Νοεμβρίου 2011 τον επισκέφθηκε στο γραφείο του γνωστό και έγκριτο δημόσιο πρόσωπο (δημοσιογράφος) και τον πληροφόρησε ότι γνωστός μεγαλοοικονομικός παράγοντας του εξέφρασε απειλές για το πρόσωπό του εξ αιτίας του ότι εκκρεμεί στα χέρια του συγκεκριμένη προκαταρκτική εξέταση…».

  Η σύσταση του δημοσιογράφου, σύμφωνα με το πόρισμα Μακρή, προχώρησε ακόμα περισσότερο, αφού ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε ότι «ο διοικητικής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ ήταν δικός του άνθρωπος (σ.σ. του επιχειρηματία) και παρακολουθούσε τις κινήσεις του κατά πόδας». Το περιστατικό αυτό το θεώρησε σοβαρό. Το ανακοίνωσε στους προϊσταμένους του και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ προς λήψη μέτρων για την προσωπική του ασφάλεια κατά τη διεξαγωγή της υπηρεσιακής του αποστολής. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ταυτότητα του συναδέλφου τους που φέρεται να μετέφερε τη σύσταση ή τις απειλές ο κ. Μακρής δήλωσε άγνοια, ενώ εκτίμησε ότι ο επιχειρηματίας είναι τραπεζίτης.

  Οι άλλες δύο υποθέσεις για τις οποίες οι δύο εισαγγελείς κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν πιέσεις είναι η έρευνα που διεξάγουν για τα CDS (τα ασφάλιστρα κινδύνου) που αποδίδονται σε υπεράκτια εταιρεία που σύμφωνα με δημοσιεύματα συνδέθηκε με την οικογένεια Παπανδρέου, αλλά και για τις καταγγελίες Κουσελά, του πρώην υφυπουργού οικονομικών για τη λίστα των φοροφυγάδων.

  Επίσης αναφέρει ο κ Πεπόνης ότι το τελευταίο δεκαήμερο του 2011 και ενώ βρισκόταν με τον συνάδελφό του στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, επόπτη τους, τους επισκέφθηκε κάποιος συνταξιούχος αρεοπαγίτης και τους ζητούσε πληροφορίες για την πορεία της διεξαγόμενης εξέτασης.

  Η σύσταση για σύντομη ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τα CDS που έγινε σύμφωνα με τους καταγγέλοντες αντιεισαγγελείς από τον υπουργό δικαιοσύνης τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αντιεισαγγελέα και επόπτη τους βρίσκεται σύμφωνα με το πόρισμα Μακρή στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Η συμβουλή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον κ Πεπόνη ότι θα ήταν φρονιμώτερο να πάρει στα χέρια του την λίστα των μεγαλο οφειλετών του δημοσίου και μετά να παραγγείλει την προκαταρτική εξέταση είναι επίσης στα πλαίσια της εποπτείας που ασκεί. Και για την καταγγελία για τον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τον κ Μακρή, έπρεπε να υποβληθεί έγκληση κατά του επιχειρηματία ή του δημοσιογράφου.

  Ανώτερη εισαγγελική πηγή δηλώνει ότι οι δύο εισαγγελείς εκτιμούν στο υπόμνημά τους ότι σχετικά με το θέμα της έρευνας για τη λίστα Κουσελά ενδεχομένως να υπήρξε τηλεφώνημα από υπουργό.

  Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου πάγου προτείνει να μπει η υπόθεση στο αρχείο αφού δεν προέκυψε καμία ποινικώς αξιόλογη, όπως λέει, ή επιχειρησιακά επιλήψιμη παρέμβαση στο έργο τους. Η αίτησή τους για παραίτηση εκτιμά αποτελεί αυθόρμητη εκδήλωση της έντονης δυσαρέσκειάς τους από τη νομοθετική κατάργησή τους

  Η συγκεκριμένη υπόθεση αφήνει πολλά ερωτηματικά στην κοινή γνώμη και για τον τρόπο που λειτούργησε η δικαιοσύνη, αλλά και για το πώς εξελίχθηκε η σχετική έρευνα από τον Άρειο Πάγο. Συμπερασματικά οι δύο εισαγγελείς όπως αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα, εξέλαβαν την αντικατάστασή τους με τη νομοθετική ρύθμιση που είχε προωθηθεί ως πράξη η οποία ενδεχομένως να υπαγορεύτηκε από εκείνους που ενοχλήθηκαν από τοις έρευνές τους.
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk