Πέμπτη 12 Ιανουαρίου σήμερα, σχεδόν στα μισά του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού, αλλά στην ΑΕΚ πώς να ασχοληθούν με ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενδεχομένως θα ενδιέφεραν τον προπονητή της κ. Νίκο Κωστένογλου όταν η ίδια ή ύπαρξη της ΠΑΕ και κατ’ επέκταση της ομάδας ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί κι ενώ από κάτω δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας…

Το τεράστιο ιδιοκτησιακό-οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ είναι λογικό να έχει ταρακουνήσει (ή ακόμα και πανικοβάλει) ορισμένους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο φυγής τους. Κάποιοι εξ αυτών άλλωστε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ομάδες που αγωνίζονται σε προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, γεγονός το οποίο εξάπτει τη φαντασία και τις ορέξεις τους!

Συγκεκριμένα ο 21χρονος στόπερ Κώστας Μανωλάς βρίσκεται στο στόχαστρο της Εβερτον με την αγγλική ομάδα να έχει ειδοποιήσει με επίσημο τρόπο την ΑΕΚ ότι εντός του τρέχοντος μήνα θα υποβάλει πρόταση για την αγορά του. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο αν θα επιτρέψει στον ποδοσφαιριστή να παραμείνει στην Ενωση ως το καλοκαίρι, όταν και εκπνέει η τρέχουσα συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Ο έτερος των βασικών κεντρικών αμυντικών της ΑΕΚ, ο 23χρονος Ισπανός Χουάν Κάλα, φλερτάρει έντονα με τη Σαραγόσα η οποία αγωνίζεται στην ισπανική Πριμέρα Ντιβισιόν. Στην ΑΕΚ ο Κάλα παίζει ως δανεικός από τη Σεβίλλη, ωστόσο ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Ενωσης (και ο άνθρωπος που ουσιαστικά τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα) κ. Μανόλο Χιμένεθ επιθυμεί να τον «κλέψει» για να τον έχει μαζί του (τουλάχιστον) ως το καλοκαίρι στη Σαραγόσα, όπου συνεχίζει την προπονητική καριέρα του.

Ο κίνδυνος να χαθούν οι δύο βασικοί στόπερ της Ενωσης εντός του τρέχοντος μήνα είναι ορατός και στην ΑΕΚ δεν έχουν πλέον τη δύναμη να τον αποτρέψουν από τη στιγμή που οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν λαμβάνειν σημαντικά ποσά από οφειλόμενα και μπορούν να πάσα στιγμή να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Οι δύο βασικοί στόπερ των Κιτρινόμαυρων πάντως, έχουν εκφράσει δημοσίως την ικανοποίησή τους για την πορεία της ομάδας όπως και την επιθυμία τους να συνεχίσουν στην ΑΕΚ εφόσον εξασφαλιστεί ένα καλύτερο οικονομικό στάτους για την ΠΑΕ.