Η Μπαρτσελόνα, αν και βρέθηκε να χάνει από τα πρώτα 23» (!) του «clasico», ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη (3-1) επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η Μπλαουγκράνα, που παρέμεινε αήττητη σε «clasico» για το πρωτάθλημα για έβδομη συνεχόμενη φορά, με αυτή τη νίκη έπιασε τη Ρεάλ στην κορυφή της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβισιόν, έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο.

Το σκορ άνοιξε για τους Μαδριλένους, σχεδόν με τη σέντρα, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα Βίκτορ Βαλντές. Ωστόσο, τα τέρματα του Αλέξις Σάντσες στο 30′ (έπειτα από καταπληκτική ενέργεια του Λιονέλ Μέσι), του Τσάβι στο 53′ (η μπάλα προσέκρουσε στο πόδι του Μαρτσέλο και άλλαξε πορεία) και του Σεσκ Φάμπρεγας στο 66′, χάρισαν στην ομάδα του κ. Πεπ Γκουαρντιόλα ακόμη μια νίκη επί της «αιώνιας» αντιπάλου αλλά και επί του πορτογάλου κόουτς κ. Ζοζέ Μουρίνιο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Κοεντράο, Πέπε, Ράμος, Μαρτσέλο, Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά (62′ Κεντίρα), Οζίλ (58′ Κακά), Ντι Μαρία (68′ Ιγκουαΐν), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Αλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα (89′ Πέδρο), Φάμπρεγας (78′ Κεϊτά), Σάντσες (84′ Βίγια), Μέσι.