Απαραίτητα συστατικά:
– Ταλαιπωρημένος ψυχικά και σωματικά αστυνομικός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Κατά προτίμηση, αθεράπευτα ερωτευμένος με γυναίκα που δεν τον θέλει πια αλλά η οποία ενίοτε κοιμάται μαζί του μόνο και μόνο για να του ξύσει την πληγή και να του ψήσει το ψάρι στα χείλη. Οριακά αλκοολικός, αγοραφοβικός, ζει μόνος σε ένα αχούρι. Βασικό: είναι ο καλύτερος ντετέκτιβ στη χώρα.

– Καυτή σέξι αστυνομικίνα, άρτι αφιχθείσα από άλλη υπηρεσία. Παντρεμένη, άρα απρόσιτη. Φήμες τη θέλουν να γουστάρει το σαδομαζοχισμό. Στο γραφείο, πάντως, έρχεται πάντοτε με ταγιέρ, γεγονός που την κάνει ακόμη πιο επιθυμητή. Βασικό: Εκτός από πανέμορφη, είναι και πανέξυπνη.

– Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Σκανδιναβίας: Εμπόριο λευκής σαρκός, πορνεία, παράνομη μετανάστευση. Η Νορβηγική κοινωνία μπορεί να φαίνεται ιδανική και ρόδινη σε μας το λαουτζίκο του Νότου, αλλά, όχι, ας μην τη ζηλέψουμε προτού το διπλοσκεφτούμε: Κάτω από την ευνομούμενη γαλήνια επιφάνεια, η Νορβηγική κοινωνία, όπως άλλωστε και η Σουηδική του Στιγκ Λάρσον, έχει μία πολύ σκοτεινή πλευρά.

– Ιατρικό δράμα. Προβληματικά γονίδια, γενετικές ανωμαλίες, αθεράπευτες ασθένειες. Κι ένας γιατρός που δεν είναι αυτό που φαίνεται. Αλλά ποιος μπορεί να ξεφύγει από το παντοδύναμο DNA; Κανείς. Το έχει αποδείξει και το Αρναλντους Ιντριντασον στο Ισλανδικό Jar City.

– Ψυχοπαθής δολοφόνος, σκοτώνει με σύστημα γυναίκες μόνες και απροστάτευτες, αλλά, πού θα πάει, κάπου θα στραβοπατήσει, δεν μπορεί.

Και το κερασάκι:
– Το έκανε κι ο Στίβεν Κινγκ στο μεγαλειώδες It (το Αυτό, ένα βιβλίο-σταθμό στην ιστορία του μάστορα του τρόμου): Ο κλόουν, ένας διασκεδαστής των παιδιών, μια φιγούρα-σύμβολο της αγνότητας και του πηγαίου γέλιου μετατρέπεται σε πηγή φρίκης και τρόμου. Έτσι κι εδώ λοιπόν: Ο χιονάνθρωπος, μία μορφή αγνή και αγαπημένη, δεν είναι πια φτιαγμένος από λευκό παρθένο χιόνι – είναι φτιαγμένος από αίμα με μοναδική αποστολή να σκορπά το θάνατο.

Εκτέλεση:
Τα βάζετε στο μπλέντερ, αναμιγνύετε για λίγο, και το κοκτέιλ είναι πανέτοιμο κι έτοιμο για σερβίρισμα:

Προσοχή: Όσο κι αν φαίνεται εθιστικό, αντενδείκνυται η κατανάλωση σε μεγάλες ή συνεχόμενες ποσότητες.