«Μέχρι τον Φεβρουάριο δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις πληρωμές» αποκάλυψε κατά το πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος με τους χειρισμούς και την οικονομική πολιτική λιτότητας που εφάρμοσε στο ποδοσφαιρικό Τριφύλλι το περασμένο καλοκαίρι κατόρθωσε (δίχως οικονομική στήριξη από τους μετόχους), αφενός να μειώσει το έλλειμμα κατά 12 εκατ. ευρώ (από 26 σε 14 εκατ. ευρώ), αφετέρου να διατηρήσει την ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Παρ’ όλα αυτά, και όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας της ΠΑΕ από τον σαουδάραβα πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νασέρ Μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, ο εφιάλτης της στάσης πληρωμών πλησιάζει στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο και μάλιστα σε μια περίοδο που θα κορυφώνεται η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο κ. Γόντικας ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματα προκειμένου να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.

Δεδομένου ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά αν η υπόθεση του πρίγκιπα Σουλτάν και του εκπροσώπου του κ. Βλάση Τσάκα αποτελούν φούσκα ή πραγματικότητα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το σενάριο που δεν θα προχωρήσει η «πράσινη αραβική άνοιξη», αφού σε διαφορετική περίπτωση η άμεση καταβολή 15 εκατ. ευρώ από τον υποψήφιο επενδυτή θα «σβήσει» μεμιάς το έλλειμμα και η ομάδα θα ανασάνει οικονομικά.

Εφόσον όμως οι ελπίδες αποδειχθούν φρούδες, ο κ. Γόντικας θεωρεί ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για την επόμενη (δύσκολη) ημέρα, δίχως πρίγκιπες και πακτωλό πετροδόλαρων. Μια από τις πρώτες ενέργειες που σκοπεύει να κάνει είναι η επικοινωνία με όλους τους μετόχους προκειμένου να τους ζητήσει να συνεισφέρουν οικονομικά (μέσω νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου), ούτως ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο της παύσης πληρωμών και η ομάδα να παραμείνει προσηλωμένη και ανεπηρέαστη στη μάχη του τίτλου.

Προφανώς, το έργο του κ. Γόντικα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολο αν κρίνουμε από την η πρόσφατη αρνητική στάση όλων των μετόχων να συνεισφέρουν (έστω και με μικρότερο ποσοστό) στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός που κατέδειξε ότι ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός βρίσκεται υπό διάλυση. Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα προσπαθήσει να μεταπείσει τους μετόχους, έχοντας ως όπλο την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας και την Παναθηναϊκή ευαισθησία τους…