Μόνο σε 100.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ υπήρξε μείωση»

Μόνο σε 100.000, από το σύνολο του ενός εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ, υπήρξε μείωση στις συντάξεις τους, με τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι περικοπές που αποφασίστηκαν αφορούσαν συντάξεις άνω των 1200 ευρώ το μήνα.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι «δεν έχουν πλέον περιθώρια για, ούτε ένα ευρώ, μείωση των συντάξεών τους». Αντί γι’ αυτό, όπως είπε, θα ενταθεί ο αγώνας κατά της εισφοροδιαφυγής και της εξάλειψης των «μαϊμού» συντάξεων.

Ήδη με την απογραφή εντοπίσθηκαν αρχικά 100.000 περιπτώσεις, στις οποίες καταβάλλονταν οι συντάξεις, αλλά οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν. Μέχρι σήμερα 20.000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί και πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει και άλλοι παράνομα εισέπρατταν τις συντάξεις τους.

Η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ απ΄αυτές τις συντάξεις «μαϊμού», υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ και για τα οποία, από 1η Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η διεκδίκησή τους νομικά από εκείνους που παρανόμως τα εισέπρατταν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk