Παρασκευή 04-11-11

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

(Winter passing)

ΕΤ1, 22.00

Κοινωνικό- οικογενειακό δράμα του Ανταμ Ραπ με τον Εντ Χάρις σχεδόν αγνώριστο στον ρόλο ενός χήρου συγγραφέα σε βαθιά υπαρξιακή κρίση, ο οποίος προσπαθεί να ξαναφτιάξει τις σχέσεις με την κόρη του (Ζόι Ντεσανέλ).

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όταν η κόρη του ανακαλύπτει ότι ο συγγραφέας συγκατοικεί με δύο αμφιλεγόμενα πρόσωπα- μια γοητευτική πρώην φοιτήτριά του με αμφισβητούμενα κίνητρα και έναν φιλόδοξο, εκκεντρικό κιθαρίστα.

Διαρρηγμένες σχέσεις γονιών και τέκνων, αποξένωση μα και αυτοκαστροφή, μια επώδυνη διαδρομή με στόχο την επανένωση αλλά και αληθινή γνωριμία ενός πατέρα με την κόρη του. Σε β΄ ρόλους οι Αμέλια Γουόρνερ, Ντάνιελ Λάρσον αλλά και ο Γουίλ Φερέλ. (ΗΠΑ, 2005, 95΄)

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΚΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

(Ηarry Ρotter and the chamber of secrets)

SΤΑR, 22.00

Ο δεύτερος «Χάρι Πότερ» μοιάζει με «συρραφή» γεγονότων που κόπηκαν από την πρώτη ταινία, γι΄ αυτό και είναι ο πιο αδύναμος όλων (ο κύκλος ολοκληρώθηκε προσφάτως με μια έβδομη ταινία που προβλήθηκε σε δύο μέρη).

Φυσικά, αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία για τους πιστούς φαν του ήρωα της συγγραφέως Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ, τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Ράντκλιφ δίπλα στους ενηλίκους Κένεθ Μπράνα, Ρίτσαρντ Χάρις, Μάγκι Σμιθ.

Το φιλμ σκηνοθέτησε ο Κρις Κολόμπους που είχε γυρίσει και την πρώτη ταινία της σειράς. (ΗΠΑ/ Αγγλία, 2002, 145΄)

ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

(Τhe day of the triffids)

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 22.10

Μια βροχή από μετεωρίτες τυφλώνει τους κατοίκους της Γης σκορπίζοντας παράξενες «νιφάδες», οι οποίες εξελίσσονται σε τρομακτικά ανθρωποφάγα τέρατα.

Χαμηλού κόστους ταινία τρόμου του Στιβ Σέκελι, η οποία με τα χρόνια απέκτησε cult χαρακτήρα. Πρωταγωνιστούν οι Χάουαρντ Κιλ, Νικόλ Μόρεϊ, Τζάνετ Σκοτ, Κίερον Μουρ.

Θυμίζουμε ότι το 2009, το ίδιο θέμα πραγματεύθηκε η ομότιτλη μίνι σειρά με τους Ντάγκρεϊ Σκοτ, Τζόσλι Ρίτσαρντον. (ΗΠΑ, 1963, 93΄)

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

(Τhe secret pact)

NET, 00.30


Ενα αγόρι γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του. Για να το προστατέψει από τους δολοφόνους η πολιτεία αποφασίζει την ένταξή του σε ειδικό πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Πολύ φυσικά, οι δολοφόνοι θα το μάθουν…

Προβλέψιμο θριλεράκι γυρισμένο στον Καναδά από κάποιον Ρόντνεϊ Γκίμπονς, με τους Ανταμ Φροστ (το αγόρι), Ράιντερ Στρονγκ, Τζον Χερντ και Νικ Μανκούζο. Βλέπεται μια χαρά, χωρίς να αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο. (ΗΠΑ/ Καναδάς, 2001, 98΄)

ΤΟ «ΑΥΤΟ»

(Stephen Κing΄s “Ιt”)

SΤΑR, 01.15

Τη δεκαετία του 1960 σε μια φιλήσυχη κωμόπολη της Πολιτείας του Μέιν, ένας εφιαλτικός κλόουν ονόματι Πένιγουιζ τρομοκρατεί μια επταμελή παρέα παιδιών που θα προσπαθήσουν να τον αντιμετωπίσουν.

Τηλεοπτική διασκευή ενός διάσημου μπεστ σέλερ του Στίβεν Κινγκ από τον Τόμι Λι Γουάλας, ο οποίος ακολουθεί κατά γράμμα το κείμενο του συγγραφέα.

Στους βασικούς ρόλους οι Τιμ Κάρι, Ρίτσαρντ Τόμας, Χάρι Αντερσον, Ντένις Κρίστοφερ. Το «Αυτό» γυρίστηκε ως μίνι σειρά σε συνέχειες αλλά θα μεταδοθεί στη μορφή ολοκληρωμένης ταινίας. (ΗΠΑ, 1990, 178΄)