Μπορεί ο Τέρενς Μάλικ να παρουσίασε το «The Tree of Life» έξι χρόνια μετά την προηγούμενη ταινία του, αλλά τώρα φαίνεται πως βρίσκεται σε πυρετό δημιουργικότητας.

Αυτόν τον καιρό με τους Μπεν Άφλεκ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ρέιτσελ Γουάις και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του ετοιμάζει την νέα του ταινία, η οποία φημολογείται ότι θα αποτελεί συνέχεια του «The Tree of Life», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε το καστ όχι μόνο του επόμενου αλλά και του μεθεπόμενου φιλμ του.

Πρώτα θα ξεκινήσει τα γυρίσματα για το «Lawless», το οποία θα διαθέτει το εντυπωσιακό καστ των Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρίστιαν Μπέιλ, Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνεϊ Μάρα, ενώ αμέσως μετά θα προχωρήσει στην σκηνοθεσία του «Knight of Cups» με τους Μπέιλ και Μπλάνσετ, αλλά και με την «προσθήκη» της Ίζαμπελ Λούκας.

Η έντονη δημιουργικότητα του Αμερικανού σκηνοθέτη αποτελεί είδηση αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά την διάρκεια της 40χρονης καριέρας του έχει σκηνοθετήσει μόλις πέντε ταινίες μεγάλου μήκους, οι οποίες βέβαια έχουν θεωρηθεί από τους κριτικούς αριστουργήματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από τα έξι χρόνια απουσίας από την σκηνοθετική του δραστηριότητα που μεσολάβησαν από το «The New World» μέχρι το φετινό «The Tree of Life» με τον Μπραντ Πιτ και τον Σον Πεν, ο αινιγματικός σκηνοθέτης έκανε 20 ολόκληρα χρόνια μετά το «Days of Heaven» του 1978 -με τον Μπέιλ και τον Φάρελ-, για να παρουσιάσει το «The Thin Red Line» με το εντυπωσιακό καστ των Σον Πεν, Νικ Νόλτε, Τζον Τραβόλτα, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζον Κιούζακ, Γούντι Χάρελσον και Άντριεν Μπρόντι.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός έχει υπάρξει υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και για Διασκευασμένου Σεναρίου για την ταινία «The Thin Red Line», ενώ το 2011 η ταινία του «The Tree of Life» κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών.