• Αναζήτηση
 • Αυστραλία: Ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων στη Γερουσία

  Ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας από το 1915 έως το 1923 των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασυρρίων από τους Οθωμανούς πρόκειται να καταθέσει στην Ομοσπονδιακή Γερουσία της Αυστραλίας ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών

  Ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας από το 1915 έως το 1923 των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασυρρίων από τους Οθωμανούς πρόκειται να καταθέσει στην Ομοσπονδιακή Γερουσία της Αυστραλίας ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών.

  Το αποκάλυψε ο ίδιος με ομιλία του στο Σώμα, αναφέροντας πως στους προσεχείς μήνες θα συνεργαστεί με το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή για την κατάρτιση του ψηφίσματος και «θα ενθαρρύνω όλους τους συναδέλφους μου να το υποστηρίξουν», όπως σημείωσε.

  «Η Αυστραλία, μέχρι σήμερα, δεν έχει αναγνωρίσει αυτή την γενοκτονία, λόγω των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία. Αποδέχομαι ότι οι σχέσεις αυτές είναι σημαντικές και οι δεσμοί μας με την Τουρκία , που σφυρηλατήθηκαν στην Καλλίπολη, έχουν ειδικό βάρος. Όμως, οι φίλοι λένε την αλήθεια αναμεταξύ τους», είπε ο ομογενής πολιτικός από τη Νότια Αυστραλία και υπογράμμισε:

  «Δεν ζητώ την καταδίκη της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ζητώ από το (αυστραλιανό) έθνος μας, να αναγνωρίσει τα γεγονότα. Εάν δεν αναγνωρίσουμε την ιστορία επειδή φοβόμαστε μην θίξουμε άλλη χώρα, τότε ποια είναι τα όρια που θέτουμε; Πότε ένα συμβάν είναι αρκετά σοβαρό για εμάς, ώστε να πάρουμε το ρίσκο και να λάβουμε
  θέση; Ή απλώς γινόμαστε όλο και πιο ελαστικοί , ώστε να μην χρειάζεται να δράσουμε;
  »

  «Ηρθε η ώρα η Αυστραλία να επιλέξει μία θέση. Είτε θα αναγνωρίσει αυτές τις γενοκτονίες ή θα αρνηθεί να το πράξει. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας πρέπει να εξετάσουμε τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας.

  Είμαστε μια χώρα που μπορεί να αποδεθχεί και να αναγνωρίσει το παρελθόν; Ή είμαστε μια χώρα που γυρίζει την πλάτη της από φόβο μην προσβάλλει κάποιον; Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν.

  Μπορούμε μόνο να διαλέξουμε αν θα αποδεχθούμε ή θα αρνηθούμε τα μαθήματα που το παρελθόν μας διδάσκει», κατέληξε ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk