Λίγο ο κόσμος, λίγο τα φλας, η πρεμιέρα της παράστασης «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» που ήταν προγραμματισμένη για τις εννέα και τέταρτο το βράδυ της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου ξεκίνησε περασμένες δέκα.

Το μικρής χωρητικότητας Μικρό Παλλάς ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο.

Άνθρωποι κυρίως του θεάτρου βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την παράσταση με την Πέπα, την Καντέλα, την Λουτσία και την Μαρίσα να μας θυμίζουν ότι είναι «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», όπως έχει διαγνώσει εδώ και, περίπου, είκοσι πέντε χρόνια ο Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Βασισμένη στη θεατρική διασκευή των Τζέφρι Λέιν και Ντέβιντ Γιάζμπεκ που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το 2010 ως μιούζικαλ, η παράσταση αλά ελληνικά που υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας κράτησε περίπου δύο ώρες με ένα διάλειμμα ενός τετάρτου.

Εξαιτίας ενός άνδρα, του Ιβάν -τον οποίο ερμηνεύει ο Αντώνης Φραγκάκης- οι θεατές παρακολούθησαν τις ιστορίες διαφόρων γυναικών και τα δεινά τους λόγω έρωτα, πάθους και απιστίας.

Από τις πιο… συγκινητικές στιγμές των αφίξεων ήταν εκείνη του Γιώργου Κιμούλη και της Ελισάβετ Μουτάφη που επισημοποίησαν για μια ακόμη φορά ενώπιον των φωτογράφων το νέο ειδύλλιο της ελληνικής σόου-μπιζ.

Κατά τ’ άλλα, οι ηθοποιοί δεν δέχτηκαν συγχαρητήρια από φίλους, συνεργάτες και θεατές στα καμαρίνια αλλά στο φουαγέ του Μικρού Παλλάς αμέσως μετά το τέλος της παράστασης.

Η απόδοση του έργου είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου, τα σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη, τα κοστούμια των Ειρήνης Τσακίρη και Σοφίας Νικολαΐδη.

Παίζουν οι: Σμαράγδα Καρύδη, Βίκυ Σταυροπούλου, Αριέττα Μουτούση, Αντώνης Φραγκάκης, Νεφέλη Ορφανού, και οι Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μαρία Κωνσταντάκη, Κίμων Φιορέτος, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ιvan Svitailo

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης