Ο διασημος σχεδιαστής παπουτσιών συνεργάζεται με την δημιουργό μόδας Μάρσια Πάτμος σε ένα νέο «πράσινο» πρότζεκτ.

Ο λόγος για την δημιουργία δύο νέων μοντέλων που θα κατασκευαστούν από οικολογικά υλικά όπως ο φελλός, η ράφια και το δέρμα από τιλάπια -είδος ψαριού.

«Πάντα παρακολουθώ τις εξελίξεις και μου αρέσει να πειραματίζομαι με νέα υλικά. Λατρεύω την ιδέα να χρησιμοποιήσω δέρμα από τιλάπια, καθώς είναι ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας τροφίμων που έτσι και αλλιώς απορρίπτεται, αλλά που είναι ένα όμορφο υλικό για μικρά δερμάτινα είδη» ανέφερε στην ιστοσελίδα WWD η Μάρσια Πάτμος.

Και προσθέτει: «Θα ήθελα πολύ να φέρω την ιδέα των οικολογικών υλικών στα πολυτελή αξεσουάρ. Γιατί θα πρέπει να περιορίζονται σε συλλεκτικά t-shirts και σε τσάντες παντοπωλείων;»

Ωστόσο τα δύο αυτά ζευγάρια παπούτσια έχουν έντονη την υπογραφή του διάσημου υποδηματοποιού. Το ένα ζευγάρι είναι ψηλοτάκουνα πέδιλα -για τα οποία ο δημιουργός έγινε παγκοσμίως γνωστός- ενώ το άλλο είναι φλατ αλλά εξίσου θηλυκό και σέξι.

Τα εν λόγω μοντέλα θα είνα διαθέσιμα στο χρώμα του δέρματος, σε κίτρινο, φωτεινό μπλε και μαύρο και θα πωλούνται αποκλειστικά στις μπουτίκ Manolo Blahnik για $895.