Από το πρωί της Τρίτης θα αρχίσει τις επαφές του με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και υπηρεσιακούς παράγοντες Υπουργείων ο επικεφαλής της «ομάδας δράσης» (task force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Αντικείμενο της επίσκεψής του, σύμφωνα με την Κομισιόν, είναι η ολοκλήρωση των επαφών με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Ράιχενμπαχ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, με τους οποίους δεν είχε συναντηθεί κατά την προηγούμενη, πρώτη επίσκεψή του τον Σεπτέμβριο. Την Τετάρτη το απόγευμα ο κ. Ράιχενμπαχ θα κάνει σύντομες δηλώσεις σχετικά με το περιεχόμενο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, πηγές της Κομισιόν διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η επίσκεψη του Γερμανού πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) έχει οποιαδήποτε σχέση με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αυστηρότερη επιτήρηση της Ελλάδας υπό τον κ. Ράιχενμπαχ με απόφαση της καγκελαρίου της Γερμανίας κυρίας Ανγκελα Μέρκελ.

Η ομάδα δράσης θα υποβάλλει στις αρχές Νοεμβρίου έκθεση για την κατάσταση που αντιμετώπισε στην Αθήνα (θα περιέχει κατά πληροφορίες συγκεκριμένες αναφορές στη γραφειοκρατία) και θα αναλύει τα επόμενα βήματά της. «Ο στόχος της ομάδας δράσης είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να υποστηριχθεί η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και να επιταχυνθεί η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, ενώ οι εργασίες της θα εστιαστούν στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κομισιόν με αφορμή τη νέα επίσκεψη Ράιχενμπαχ στην Αθήνα.