Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ή κυβέρνηση συνεργασίας ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης με ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του. Παράλληλα κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια να κάνει μια προσπάθεια και να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, ώστε να υπάρξει μια ευρύτερη συναίνεση, αν και το θεωρεί δύσκολο.

Ο κ. Καρατζαφέρης σήμανε εκλογικό συναγερμό στο κόμμα του και ανέθεσε στον γ.γ. της ΚΟ και βουλευτή Αττικής κ. Μ. Βορίδη να συντάξει το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ για τις εκλογές, από τις οποίες προέβλεψε ότι θα εξέλθει ενισχυμένος και με τουλάχιστον 30 βουλευτές.

Παράλληλα με τη σκληρή κριτική που άσκησε σε κυβέρνηση και ΝΔ, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές εντός του Νοεμβρίου, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, είτε το αργότερο εντός του προσεχούς εξαμήνου.

«Οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή γιατί το πολιτικό σύστημα στην χώρα έχει σαπίσει. Η κυβέρνηση δείχνει να μην ελέγχει τίποτε πια και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει έναν αρχηγό χωρίς κόμμα» τόνισε με έμφαση ο κ. Καρατζαφέρης που ανέφερε ότι στη Ν.Δ. υπάρχει «λευκή απεργία» των βουλευτών της.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβλεψε ότι στις επόμενες εκλογές το ποσοστό του κόμματος θα είναι συγκλονιστικότερο από αυτό των εκλογών του 2007 και του 2009 και προέβλεψε ουσιαστικά συγκυβερνήσεις.

«Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά σήμερα πως τα δύο κατεστημένα κόμματα δεν έχουν την δύναμη να τον κρατούν όμηρο με τις πελατειακές σχέσεις που επί χρόνια δημιουργούσαν» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έχει αποδεσμευθεί από αυτή την νοσηρή κατάσταση και σκέπτεται για το ποιος φέρει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Μας λείπουν οι ηγεσίες. Η Ελλάδα καταδικάστηκε από τις αδύναμες της ηγεσίες».

Παράλληλα, θέλοντας να δείξει στο δεξιό ακροατήριο ότι αυτός είναι πιο μαχητικός από τη Ν.Δ., αφού υπογράμμισε την νωχελική κοινοβουλευτική παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε με νόημα: «Η εποχή που ο ΛΑ.Ο.Σ. έκανε αντιπολίτευση με λευκά γάντια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τα λευκά γάντια αντικαταστάθηκαν με γάντια πυγμαχίας. Όσοι έκλεψαν, όσοι συγκάλυψαν θα λογοδοτήσουν».