Κύπρος: «Προβοκάτσια» ήταν, αλλά όχι τουρκική

Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία σ΄ ολόκληρη την Κύπρο και αναμεταδόθηκε και στην Ελλάδα: «Τουρκική προβοκάτσια στην Κύπρο. Τούρκοι εισέβαλαν σε ελληνικό, μη επανδρωμένο φυλάκιο στην πράσινη γραμμή κατέβασαν την ελληνική σημαία ύψωσαν την τουρκική και έγραψαν συνθήματα, όπως » Η Κύπρος είναι τουρκική»»

Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία σ΄ ολόκληρη την Κύπρο και αναμεταδόθηκε και στην Ελλάδα: «Τουρκική προβοκάτσια στην Κύπρο. Τούρκοι εισέβαλαν σε ελληνικό, μη επανδρωμένο φυλάκιο στην πράσινη γραμμή κατέβασαν την ελληνική σημαία ύψωσαν την τουρκική και έγραψαν συνθήματα, όπως » Η Κύπρος είναι τουρκική»».
Την είδηση μετέδωσε πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στη Λευκωσία.

Οι ανακρίσεις όμως της κυπριακής Αστυνομίας φανέρωσαν πριν από λίγο άλλα πράγματα: Πρώτον δεν έγινε καμία εισβολή Τούρκων (και μάλιστα κομάντος, όπως ειπώθηκε) στις ελεύθερες περιοχές.

Και δεύτερον δράστες αυτής της απίθανης ενέργειας ήταν κάτοικοι της περιοχής (Λεύκας), οι οποίοι μ΄ αυτόν τον άκομψο τρόπο ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη του ελληνικού φυλακίου στην πράσινη γραμμή, αφήνοντας μόνον την ελληνική σημαία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk