Μαζί με τα αυθαίρετα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το τζαμί


Την προσεχή Τρίτη, μαζί με το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα ψηφίζεται (ως τροπολογία) η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στο «Βήμα», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, αρμόδιος για τις σχέσεις Εκκλησίας_ Κράτους κ. Γ. Καλαντζής, το τζαμί θα ανεγερθεί στον Βοτανικό (σε χώρο που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό) και θα είναι μικρότερο σε έκταση από την αρχική πρόβλεψή του. Θα είναι δηλαδή χωρητικότητας 350 ατόμων και όχι 500.
Επιπλέον, δεν θα διαθέτει μιναρέ και τον Ιμάμη θα τον διορίζει η κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει και τα έξοδα μισθοδοσίας του.

Η κατασκευή του τζαμιού έχει ανατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων και όχι στο υπουργείο Παιδείας, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο και το συνολικό κόστος έχει υπολογισθεί στο 80% του αρχικού που ήταν 15 εκατ. ευρώ. Δεν πρόκειται να κτισθεί σε νέο οικοδόμημα, αλλά σε υπάρχοντα οικοδομήματα για λόγους οικονομίας. Δεν θα υπάρχουν βοηθητικά κτίρια, για προετοιμασία προσευχής.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι μπουλντόζες θα εισέλθουν στον χώρο του Βοτανικού αρχίζοντας τις εργασίες για την κατασκευή του μουσουλμανικού αυτού τεμένους σε τέσσερις μήνες.

Παρά ταύτα, υπολογίζονται να υπάρξουν πολλές ενστάσεις (ακόμα και από πολιτικά κόμματα) για την κατασκευή του τζαμιού, που θα καθυστερήσουν την κατασκευή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk