• Αναζήτηση
 • post-it: Ψάχνεις απαντήσεις;

  Ακόμα και η φιλοσοφία προσπαθεί να τις προσεγγίσει με ερωτήσεις. Σκέψου, αλλά μην κάνεις ερωτήσεις που ζητούν απεγνωσμένα απάντηση, κι ας διατείνεται η φιλοσοφία ότι είναι η ιδέα της απάντησης που ενθαρρύνει ερωτήσεις. Είναι επομένως το σκοτάδι εκείνο που κάνει ουράνια σώματα να λάμπουν τη νύχτα; Οι απαντήσεις που έχουν ήδη προσδιοριστεί αποστομώνονται με μία και μόνο ερώτηση: Αλήθεια; Η λύση τού «μη ρωτάς, μην απαντάς» παραμένει στο μέλλον και το μέλλον παραμένει σκοτεινό.

  Ακόμα και η φιλοσοφία προσπαθεί να τις προσεγγίσει με ερωτήσεις. Σκέψου, αλλά μην κάνεις ερωτήσεις που ζητούν απεγνωσμένα απάντηση, κι ας διατείνεται η φιλοσοφία ότι είναι η ιδέα της απάντησης που ενθαρρύνει ερωτήσεις. Είναι επομένως το σκοτάδι εκείνο που κάνει ουράνια σώματα να λάμπουν τη νύχτα; Οι απαντήσεις που έχουν ήδη προσδιοριστεί αποστομώνονται με μία και μόνο ερώτηση: Αλήθεια;

  Η λύση τού «μη ρωτάς, μην απαντάς» παραμένει στο μέλλον και το μέλλον παραμένει σκοτεινό.

  Ιδέες προσεγγίζουν τον άνθρωπο, πλάσματα της νύχτας τυφλωμένα απ’ τον ήλιο. Για να βγάλει οποιοδήποτε νόημα ο άνθρωπος συγκεντρώνεται, χώνοντας το κεφάλι στο χώμα.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Βιβλία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk