Μ’ αρέσει

+ Το υπέροχο μπαρ «Βάλσαμο» στην Ιο, όνομα και πράγμα – και η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στη λαίλαπα του λοιπού night life.

+ Η Σκύρος, ένα αλλόκοτα όμορφο νησί, μόλις δύο ώρες από την Κύμη, που βγάζει επιδεικτικά τη γλώσσα στη μόδα των Κυκλάδων.

+ Οι όμορφα πρόωρες ή ετεροχρονισμένες ευχές γενεθλίων που κατέφθασαν στο κινητό μου από φίλους, μιας και δεν είμαι στο Facebook κι έτσι δεν θυμούνται ποτέ το πότε ακριβώς ήρθα στον κόσμο – στις 9 Αυγούστου παρεμπιπτόντως…

+ Που η απεργία των ταξί με έκανε να καταλάβω πόσο πολύ τεμπέλιαζα και πόσα χρήματα ξόδευα μάταια τόσα χρόνια, ενώ θα μπορούσα να χρησιμοποιώ πολύ πιο συχνά μετρό και τρένο.

Δεν μ’ αρέσει

– Η Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Αν είσαι καπνιστής θα χαρμανιάσεις, αν είσαι κοινωνικό ον θα μαραζώσεις.

– Τα υπερενθουσιώδη αγόρια, γνωστά και ως «καγκουράκια», που σχολιάζουν δυνατά κάθε σου κίνηση όταν σε βλέπουν να περπατάς στο πλοίο, με τον αέρα που τους δίνει η χαρά των διακοπών μακριά από τον μπαμπά και τη μαμά. Είναι τα ίδια, που επιστρέφοντας στην Αθήνα, δεν τολμούν ούτε να σε κοιτάξουν.

– Η ευχή «καλό χειμώνα» μέσα στον Αύγουστο. Από τα πιο βάρβαρα πράγματα που μπορεί να πει ή να ακούσει κάποιος.

– Οι «αληθινές φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες» που υπερτονίζονται στα μενού σχεδόν όλων των εστιατορίων, λες και είναι το σπανιότερο έδεσμα και μας κάνουν χάρη που δεν μας ταΐζουν προτηγανισμένες. Κάτι τέτοιες ώρες εκτιμάς τη μαμά σου που σου τις έφτιαχνε σεμνά και αθόρυβα, χωρίς να σου τις πλασάρει για γκουρμέ πιάτο.

* ΣΤΕΙΛΤΕ στο vimagazino@dolnet.gr το δικό σας «Μ’ αρέσει – Δεν μ’ αρέσει», μαζί με φωτογραφία σας καθώς και φωτογραφία ή βίντεο του θέματος για το οποίο γράφετε.