Κλίμα έντασης επικρατεί μέσα αλλά και έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ όπου εκδικάζεται σήμερα (Τετάρτη) η έφεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για υποβιβασμό τους. Λίγο μετά τις 13.00 ομάδα μοτοσικλετιστών χωρίς διακριτικά εμφανίστηκε στον χώρο, όπου ήταν σταθμευμένα τα λεωφορεία των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, τους επιτέθηκε και τραυμάτισε μερικούς από αυτούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρούσες κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση και προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Από την πλευρά τους, οι περίπου 400 οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου που βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ φώναξαν συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού, του Νικόλα Πατέρα και του Αλέξη Κούγια.

Νωρίτερα είχε διακοπεί προσωρινά η διαδικασία εκδίκασης της έφεσης του Αχιλλέου Μπέου και της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου λόγω μιας επιστολής, που παρουσίασε ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ και η οποία εκνεύρισε τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Θέμελη. Στην επιστολή που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπέου του έστειλε φίλος του, αναφέρονταν ότι υπάρχει πολιτική βούληση, ώστε να μην αλλάξει η απόφαση και να ισχύσει η πρωτόδικη. Στη συνέχεια ο Μπέος ζήτησε την εξαίρεση του κ. Θέμελη ο οποίος ζήτησε να απαλλαγεί από την υπόθεση. Επανήλθε όμως αφού ο Μπέος ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Θέμελη και η διαδικασία ξεκίνησε εκ νέου.

Ως προς τη διαδικασία της εκδίκασης της έφεσης, εντός της αίθουσας η πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου καταρχάς ζήτησε αναβολή έκδοσης της απόφασης μέχρι να βγει πόρισμα από τον ΣΔΟΕ. Ο Μπέος, ο οποίος μεταφέρθηκε αυθημερόν από τις φυλακές Ναυπλίου φαίνεται ότι δεν χάνει το χιούμορ του. «Αλήθεια χθες πόλο έπαιζε ο Παναθηναϊκός;» ρώτησε αρχικά και συνέχισε: «Ημουν σε διακοπές, στις φυλακές και δεν ξέρω τι έγινε γιατί το 4-3 είναι σκορ πόλο».

Σχετικά με την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου ο Μπέος είπε: «Δεν μου δόθηκε δικαίωμα δίκαιης δίκης. Γίνεται επιλεκτική κάθαρση και καταργούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις 20/7 έγινε μια παρωδία δίκη. Ήταν ειλημμένη απόφαση, ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις. Ο ψευδομάρτυρας Κούγιας είχε αντιφάσεις και η κατάθεσή του κενά. Ο υπάλληλος του ΟΠΑΠ με την κατάθεση του μας αθώωσε. Η ομοσπονδία της Τουρκίας αποφάσισε να τελεσιδικήσει η υπόθεση των στημένων στα ποινικά δικαστήρια. Κατατέθηκε ανώνυμη επιστολή παραμονές δίκης που μιλούσε για ειλημμένη απόφαση στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Πώς στήνονται οι αγώνες; Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και οι διαιτητές. Γιατί δεν καλέσατε κάποιους αυτούς; Πως στήνονται χωρίς αυτούς; Ο Θεός τους στήνει; Ζητάω εξαίρεση της επιτροπής».

Στη συνέχεια διάβασε την επίμαχη ανώνυμη επιστολή: «Η εφέσεων δεν θα αλλάξει απόφαση γιατί υπάρχει πολιτική εντολή, μάλιστα δεν θα δικάσει ο Λεοντής, αλλά ο Θέμελης. Είπε Μπιτσαξής προς Πιλάβιο να μην αλλάξει απόφαση». Ακολούθησε ένταση και η διακοπή της διαδικασίας μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ λίγο αργότερα ο Μπέος είπε απευθυνόμενος στον κ. Θέμελη: «Ζητάω συγγνώμη, εκφράστηκα άκομψα. Δεν έχω πρόβλημα μαζί σας».

Στη συνέχεια της διαδικασίας ο Μπέος ρώτησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου Ηλία Σολάκη, Ευθύμη Γουσούλη, Στάθη Ρόκα, Γιάννη Ζαραδούκα, που ήταν παρόντες ως μάρτυρες, αν υπήρξε έστω και μια φορά που να τους πίεσε να έχουν μειωμένη απόδοση ή να χάσουν κι εκείνοι απάντησαν ότι ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε και δόθηκε στους απολογούμενους η δυνατότητα να προσκομίσουν συμπληρωματικά υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.