Οι φόβοι για διοίκηση Πρωτοδικείου δεν επιβεβαιώθηκαν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έπειτα από την αποτυχία εκλογής διοικητικού συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο, καθώς το πρωί της Τρίτης (2/8) εν τέλει εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων το νέο ΔΣ της ΠΑΕ, το οποίο απαρτίζουν αρκετά νέα μέλη.

Αντιθέτως, έμειναν εκτός του 20μελούς συμβουλίου ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Νικόλας Πατέρας και ο κ. Αδαμάντιος Πολέμης (ο μοναδικός που έχει συμμετάσχει στην τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου), οι οποίοι κατείχαν θέση στο προηγούμενο ΔΣ, όπως βεβαίως και ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος ουδέποτε είχε συμμετάσχει σε ΔΣ. Ο μοναδικός από τους βασικούς μετόχους που παραμένει στο συμβούλιο είναι ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, ενώ και ο αδερφός του κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Νέα πρόσωπα είναι οι παλιές δόξες των Πρασίνων κκ. Βασίλης Κωνσταντίνου (είναι πρόεδρος των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού) και Κώστας Ελευθεράκης, ο ιατρός κ. Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι μέλος της κίνησης φιλάθλων «Παναθηναϊκών Παρέμβασης», ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟ κ. Στράτος Σωπήλης και ο κ. Σωτήρης Τζήμας μέλος της «Παναθηναϊκής Ιδέας».

Οι νέοι συσχετισμοί δυνάμεων

Οι συσχετισμοί δυνάμεων και οι ισορροπίες πλέον φαίνεται ότι αλλάζουν στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων (προϋπολογισμός, τεχνικός διευθυντής, ΑΜΚ κλπ) απαιτείται ισχυρή πλειοψηφία του 67%, τουτέστιν 14 από τις 20 ψήφους του συμβουλίου. Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρδινογιάννης έκανε πράξη τα περί συμμετοχής του στην ΠΑΕ ως κάτοχος του 30% και όχι του 54,7% που διαθέτει, ορίζοντας μόλις έξι από τους 13 εκπροσώπους που είχε το δικαίωμα βάσει του ποσοστού του. Οι εκπρόσωποι της πλευράς Βαρδινογιάννη είναι οι κκ. Βαγγέλης Σαμαράς, Αργύρης Μήτσου, Μάνος Πενθερουδάκης, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, Ιάκωβος Γεωργάνας και Τζόνυ Βεκρής.

Ο κ. Βγενόπουλος διατήρησε στο ΔΣ ως εκπροσώπους του τον κ. Μάνο Μαυροκουκουλάκη και την κυρία Μαρία Λομβάρδου Ζούλα, όπως επίσης και ο μέτοχος κ. Μιχάλης Ζολώτας τον «στρατηγό» κ. Μίμη Δομάζο. Ο κ. Π. Γιαννακόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Δάβαρης θα εκπροσωπούν τον εαυτό τους, ενώ ο κ. Πατέρας δεν όρισε εκπρόσωπο στο ΔΣ δίνοντας το ελεύθερο στον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Γόντικα να επιλέξει όποιον ο ίδιος επιθυμεί.

Την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση (ΠΕΚ) υπό τους κκ. Γιώργο Νίκα, Γιάννη Ξυλά και Αδ. Πολέμη θα εκπροσωπεί ο υιός του τελευταίου κ. Λεωνίδας Πολέμης, ενώ έπειτα από διαβουλεύσεις και διεργασίες αρκετών εβδομάδων κυρίως του κ. Γόντικα, θέση στο ΔΣ έλαβαν ως «ανεξάρτητοι» οι κκ. Σωτήρης Λουμίδης, Ν. Χατζηνικολάου, Σ. Τζήμας, Στρ. Σωπήλης, Β. Κωνσταντίνου, Κ. Ελευθεράκης. Τέλος κοινής αποδοχής είναι ο κ. Γόντικας, ο οποίος στην παρούσα φάση φέρεται ως ο επικρατέστερος για την ανάληψη της προεδρίας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εφόσον δεν βρεθεί άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Αναλυτικά το νέο 20μελές συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαρτίζεται από τους: Παύλο Γιαννακόπουλο, Θανάση Γιαννακόπουλο, Παναγιώτη Δάβαρη, Λεωνίδα Πολέμη, Τζόνυ Βεκρή, Ιάκωβο Γεωργάνα, Αργύρη Μήτσου, Μάνο Πενθερουδάκη, Βαγγέλη Σαμαρά, Γιώργο Σπηλιωτόπουλο, Δημήτρη Γόντικα, Σωτήρη Λουμίδη, Νίκο Χατζηνικολάου, Σωτήρη Τζήμα, Στράτο Σωπήλη, Βασίλη Κωνσταντίνου, Κώστα Ελευθεράκη, Μαρία Λομβάρδου – Ζούλα, Μάνο Μαυροκουκουλάκη και Μίμη Δομάζο.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, οπότε και θα συγκροτηθεί σε σώμα.