Ο Άρνολντ Σβαρτσνέγκερ έκανε γνωστό μέσω δικαστικής του δήλωσης ότι δεν προτίθεται να προσφέρει γαμήλιο επίδομα ή αμοιβές δικηγόρων καθώς εκείνος και η Μαρία Σράιβερ αποφάσισαν να βάλουν τέλος στα 25 χρόνια του γάμου τους. Η συγκεκριμένη αμφισβήτηση, ωστόσο, δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα το διαζύγιό τους, αφού αναμένεται να γίνει εξωδικαστική συμφωνία μεταξύ τους.

Τα όσα ανέφερε ο Σβαρτσενέγκερ στη δήλωσή του έχουν μικρές διαφορές από την αρχική αίτηση διαζυγίου της Μαρίας Σράιβερ. Και οι δύο ζητούν κοινή επιμέλεια των παιδιών τους. ΄Εχουν αποκτήσει δυο γιους, 13 και 17 χρονών.

Κανένας δεν γνωρίζει πότε ακριβώς χώρισε ο «Εξολοθρευτής» από τη σύζυγό του, η οποία, ως γνωστόν, είναι μέλος της ισχυρής δυναστείας των Κέννεντι. Τον περασμένο Μάιο το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι ζει χωριστά, ενώ αργότερα ο Σβαρτσενέγκερ ομολόγησε ότι έχει αποκτήσει ένα παιδί με μέλος του προσωπικού τους σπιτιού τους.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, το ζευγάρι δεν έχει κάνει προγαμιαίο συμφωνητικό. Αυτό σημαίνει ότι η Σράιβερ δικαιούται το μισό της περιουσίας του Σβαρτσενέγκερ σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο της Καλιφόρνια. Ο Σβαρτσενέγκερ είναι επίσης υποχρεωμένος να προσφέρει οικονομική ενίσχυση στα παιδιά του. Στις περιπτώσεις άλλων διασημοτήτων αυτά μεταφράζονται σε χιλιάδες δολάρια μηνιαίως.