Ενθαρρυντικό σημάδι

Πολλά έχουν ειπωθεί αυτές τις ημέρες για την κυρίαρχη πολιτική τάξη της χώρας. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την θεωρούσαν αμήχανη και σχεδόν άβουλη για καιρό απέναντι στη μείζονα οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση που απειλεί συνολικά την Ελλάδα. Και άλλοι απαιτούσαν δράση και αποφάσεις. Ωστόσο μπορεί να πει κανείς με ασφάλεια ότι με την ευκαιρία του μεσοπρόθεσμου η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, κόμματα και κυρίως πρόσωπα, παρότι δεν επέτυχαν τη συναίνεση, επιχείρησαν άλματα. Η κυβέρνηση ιδιαιτέρως, ανέλαβε ευθύνες, πήρε πρωτοβουλίες με βαρύ κόστος, υιοθέτησε πολιτικές και επιλογές που πριν μερικούς μήνες όλοι απέφευγαν

Ενθαρρυντικό σημάδι | tovima.gr

Πολλά έχουν ειπωθεί αυτές τις ημέρες για την κυρίαρχη πολιτική τάξη της χώρας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την θεωρούσαν αμήχανη και σχεδόν άβουλη για καιρό απέναντι στη μείζονα οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση που απειλεί συνολικά την Ελλάδα.

Και άλλοι απαιτούσαν δράση και αποφάσεις.

Ωστόσο μπορεί να πει κανείς με ασφάλεια ότι με την ευκαιρία του μεσοπρόθεσμου η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, κόμματα και κυρίως πρόσωπα, παρότι δεν επέτυχαν τη συναίνεση, επιχείρησαν άλματα.

Η κυβέρνηση ιδιαιτέρως, ανέλαβε ευθύνες, πήρε πρωτοβουλίες με βαρύ κόστος, υιοθέτησε πολιτικές και επιλογές που πριν μερικούς μήνες όλοι απέφευγαν, έδειξε διαθέσεις συναίνεσης και το κυριότερο δεν δίστασε να ψηφίσει ένα νομοθέτημα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Οσο και αν πολλούς ξενίζει, αυτό το πιθανώς φθαρμένο και σίγουρα κατασυκοφαντημένο πολιτικό σύστημα έδειξε, έστω την υστάτη ώρα, αρετές, δρώντας με αίσθημα ευθύνης.

Είναι αυτό ίσως το πιο ενθαρρυντικό σημάδι των τελευταίων ημερών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk