Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και εφόσον πέρυσι στο Earth Wind and Music Festival – είχε διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία τον Ιούλιο – έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες , γιατί να μην επαναληφθεί και εφέτος.

Το πρωτότυπο αυτό οικολογικό ταξίδι, που έχει ως όχημά του τον πολιτισμό και αφορμή του αποτελεί το περιβάλλον και η προστασία του, αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα, στις 5 Ιουνίου, και μάλιστα στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή (Ολυμπιακά Ακίνητα – Ιππικός Ομιλος).

Στόχος των διοργανωτών είναι με τη βοήθεια της μουσικής να γιορτάσουν μαζί με τους επισκέπτες την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια οικολογική γιορτή που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Επιθυμία τους είναι το Earth Wind & Music Festival να αποτελέσει έναν ετήσιο θεσμό, να συνδέσει το όνομα και τις δράσεις του με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη. Πρέσβειρα και της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Πέμη Ζούνη.

Το «παρών» θα δώσουν οι Imam Baildi, The Burger Project, Liebe, Cayetano και ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι οποίοι μαζί με τη μουσική και τα τραγούδια τους θα επιχειρήσουν να δώσουν το δικό τους οικολογικό μήνυμα.

«Η ατομική πρωτοβουλία είναι το κλειδί για τη σωτηρία του
πλανήτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει για όλους μας μια μικρή
καθημερινή συνήθεια
» δηλώνουν οι Imam Baildi.

Τα μέλη του The Burger Project σημειώνουν,
με το χιούμορ που τους διακρίνει, ότι «το μόνο που πρέπει να
φοβόμαστε είναι μη μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Επειδή κοντεύει να
συμβεί και αυτό, ας αναστηλώσουμε τον ετοιμόρροπο οίκο μας. Αρκετούς
σοβάδες έχουμε φάει στο κεφάλι
».

Οι Liebe, από τη μεριά τους, τονίζουν την ενεργή συμμετοχή
όλων για τη διάσωση του πλανήτη, με το χαρακτηριστικό «Earth is calling…».

Αξίζει να σημειωθεί και η συνεργασία με το Πολυτεχνείο Αθηνών, ήδη από το 2010 – όσον αφορά την παρασκευή ειδικού βιοκαυσίμου για χρήση στις γεννήτριες του Φεστιβάλ αντί ηλεκτρικού ρεύματος. Για τον σκοπό αυτόν οργανώνεται συλλογή λαδιών τα οποία αποστέλλονται στη μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων του Πολυτεχνείου, ώστε να δημιουργηθεί και να παραχωρηθεί η απαιτούμενη ποσότητα για το φεστιβάλ.

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων
Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει: tickethouse.gr –ticketrpo.gr –tickethour.com –Public(και στα πέντε καταστήματα της Αττικής) – από τα μηχανήματα EasyPay της τράπεζαςΠειραιώς – στο τηλ. 2111 805.555. Γενική είσοδος: 15 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.earthwindmusic.gr