Τα δεδομένα για την επόμενη σεζόν όσον αφορά στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Ο Ραφίκ Τζιμπούρ αποτελεί παρελθόν από τον περασμένο Ιανουάριο, ο Ισμαελ Μπλάνκο οδεύει προς Τουρκία (λέγεται ότι έχει συμφωνήσει με την Εσκισεχίρ) ενώ τον φλερτάρουν ομάδες από το Κατάρ και ο Νάτσο Σκόκο πωλείται για να αναπνεύσει οικονομικά το ταμείο της ομάδας.

Υπάρχουν κι άλλες ανοιχτές υποθέσεις όμως. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν έχει αποφασίσει αν θα βάλει τέλος στην καριέρα του ή αν θα παίξει για επιπλέον μία σεζόν, ο Ναμπίλ Μπαχά δεν πείθει κανέναν ότι του αξίζει νέο συμβόλαιο ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μιχάλης Παυλής αφέθηκε ελεύθερος κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Σίγουροι για την επόμενη σεζόν θεωρούνται μόνο οι 19χρονοι Γιώργος Νικόλτσης και Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι οι οποίοι προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα από τον κ. Μανόλο Χιμένεθ αλλά έχουν αγωνιστεί συνολικά λιγότερα από 60 λεπτά εφέτος. Αισιοδοξία υπάρχει βέβαια για την παραμονή του Λυμπερόπουλου αλλά μέχρι εκεί…

Το ενδεχόμενο να βγει η ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού εις άγραν 3-4 επιθετικών, που θα είναι ως επί το πλείστον προσιτές οικονομικά λύσεις, έφερε στο στόχαστρό της Ενωσης τον 34χρονο Σενεγαλέζο Ανρί Καμαρά, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα μείνει ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

Με τα καλύτερα λόγια για την αξία και τον χαρακτήρα του 99 φορές διεθνούς επιθετικού (και σκόρερ 31 τερμάτων!) με την εθνική ομάδα της Σενεγάλης μίλησε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρο Αδαμίδη ο αμυντικός μέσος της Ενωσης Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, ο οποίος είναι συμπατριώτης του Καμαρά.

Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωσή του ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές λύσεις που τις έχουν προταθεί και γνωρίζει ότι μπορεί να κάνει δικό της τον Καμαρά με ένα ποσό γύρω στις 220-230.000 ευρώ για συμβόλαιο ενός έτους. Βέβαια θα πρέπει να κινηθεί και κάπως έγκαιρα διότι ο Σενεγαλέζος ισχυρίζεται ότι έχει ήδη στα χέρια του προτάσεις από ομάδες της δεύτερης κατηγορίας στην Αγγλία (Τσάμπιονσιπ).