Αναστάτωση προκλήθηκε στις 4 τα ξημερώματα στην περιοχή του Βύρωνα, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ένα άτομο το οποίο αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου τραυματίζοντας μάλιστα με μαχαίρι έναν εκ των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Εμπεδοκλέους, όταν το πλήρωμα της Αμεσης Δράσης επιχείρησε να ελέγξει έναν 45χρονο ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο. Ξαφνικά ο ύποπτος χρησιμοποιώντας μαχαίρι επιτέθηκε και τραυμάτισε τον οδηγό του περιπολικού. Τότε δέχθηκε τα πυρά από τον άντρα της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.

Στη συνέχεια ο 45χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα όπλο, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Όπως διαπιστώθηκε είχε ξαναπασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Ακολούθως και ενώ οι αστυνομικοί αποχωρούσαν από το σημείο, το περιπολικό συγκρούστηκε με άλλο περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου, στη διασταύρωση των οδών Φιλολάου και Αρρύβου, το οποίο κατευθυνόταν στο σημείο όπου νωρίτερα έγινε το επεισόδιο.

Από τη σύγκρουση δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.