Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάσθηκε, από το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ύστερα από διαδικασία έξι μηνών, ο ιατρός που με το λάθος του προκάλεσε μόνιμη σωματική αναπηρία στον κ. Γιώργο Αλβέρτη, σύζυγου της κυρίας Αλεξίας Εβερτ και γαμπρού του αποθανόντος πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ. Το δικαστήριο αθώωσε από την άλλη πλευρά τον έτερο ιατρό που κατηγορήθηκε για την υπόθεση.

Οι ιατροί κατηγορούνταν για «σωµατική βλάβη από αµέλεια παρ’ υπόχρεου». Αμφότεροι χειρουργούσαν σε άλλο νοσοκοµείο από αυτό που έγινε η επέµβαση στον Γιώργο Αλβέρτη, αλλά δέχθηκαν να αναλάβουν εκτός έδρας και τη δική του περίπτωση. Το χειρουργείο έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2005 για αφαίρεση της κύστης από τον εγκέφαλο του ασθενούς. Οπως ανέφερε στο δικαστήριο η κυρία Αλεξία Εβερτ, υπήρξε σωρεία λαθών από τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση της υγείας του συζύγου της. Οπως κατέθεσε «ο άντρας μου έπαθε εγκεφαλικές βλάβες από το πρώτο 24ωρο µετά την επέµβαση. Οταν βγήκε από την καταστολή δεν ήταν ο ίδιος. Ελεγε ασυναρτησίες και είχε άλλο επίπεδο συνείδησης».

Συμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα βασικός λάθος του ιατρού ήταν η μη έγκαιρη παροχέτευση του ασθενούς με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες. Ο ίδιος βέβαια αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υπενθυμίζεται ότι ένας τρίτος ιατρός που συμμετείχε στο ίδιο τιμ που χειρούργησε τον κ. Αλβέρτη, έθεσε τέλος στη ζωή του πριν από ένα χρόνο.

Ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Μιχαλόλιας που εκπροσπωπούσε τον αθωωθέντα ιατρό δήλωσε προς το «Βήμα» ότι «το δικαστήριο απήλλαξε δικαίως τον πελάτη μου που δεν είχε καμμία ευθύνη για το περιστατικό».