Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα
4 αβγά
2 μεγάλες φέτες ψωμί χωριάτικο (μπαγιάτικο) ή 4 μικρότερες
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σπάζουμε προσεκτικά τα αβγά πάνω στο ψωμί. Αυτό γίνεται ευκολότερα αν οι φέτες καλύπτουν όλον τον πάτο του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα καπάκι μέχρι να ψηθούν τα αβγά. Το μυστικό είναι να τα ψήσουμε μελάτα, γιατί όλη η νοστιμιά είναι ο κρόκος που σπάει πάνω στο ψωμί. Πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε αμέσως.

Τip
Μαζί με τα αβγά προσθέστε στο τηγάνι 1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί ή λουκάνικο σε ροδέλες που θα έχετε προηγουμένως ψήσει σκέτο, σε αντικολλητικό τηγάνι.