Ποιος είπε ότι ο χώρος της μόδας είναι γεμάτος συναδελφικά μαχαιρώματα και καχυποψία;

Στην επίδειξη μόδας που διοργάνωσε ο ανερχόμενος σχεδιαστής Δημήτρης Πέτρου, τουλάχιστον, παρευρέθηκαν πολλοί και καλοί του συνάδελφοι όπως οι Deux Hommes (κοινώς Γρηγόρης Τριανταφύλλου και Δημήτρης Αλεξάκης), οι Μί – Ro (κοινώς Δημήτρης Μαστρόκαλος και Μιχάλης Ράπτης), ο εγχώριος fashion guru, Λάκης Γαβαλάς, πολλοί στιλίστες και γενικώς το πολύχρωμο πλήθος που κινείται στα παρασκήνιο και στο προσκήνιο της ελληνικής μόδας.

Ο χώρος της μόδας συγγενεύει μ’ αυτόν του πολιτισμού; Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της βραδιάς που κινήθηκε μεταξύ των δύο πόλων επισφραγίστηκε από το χώρο που τη φιλοξένησε: το θέατρο «Θησείον».

Ένα θέατρο για τις τέχνες του Μιχαήλ Μαρμαρινού, επέλεξε ο Δημήτρης Πέτρου για να παρουσιάσει τη συλλογή του για την άνοιξη και το καλοκαίρι, μια συλλογή που ονόμασε «Θeros».

Περίπου 150 προσκεκλημένοι του σχεδιαστή παρακολούθησαν το show – presentation που ξεκίνησε με μια χορογραφία της Αποστολίας Παπαδαμάκη, όπου οι χορευτές Ιωάννης Εμμανουηλίδης και Μαρία Λαμπροπούλου ζωντάνεψαν τον πίνακα του ζωγράφου Μιχαήλ Τσακουντή που φιλοτέχνησε ειδικά για την συλλογή.

Αμέσως μετά 30 αγόρια και κορίτσια παρέλασαν από τη σκηνή-πασαρέλα ως μια στρατιά σύγχρονων θεριστών, υπό τους ήχους των Amateur Boyz και το video art του Θανάση Τσιμπίνη.

Μετάξι, λινό, δέρμα, καστόρι, βαμβάκι σε αποχρώσεις του ταμπα, καφέ και σκούρου μπλε. Ακραία μήκη σε φορέματα, σορτς, φούστες και παντελόνια.

Η Σοφία Αλεξιάδου επιμελήθηκε τον φωτισμό, που παρέπεμπε στα χρώματα του καλοκαιρινού κάμπου με στάχυα, ενώ το δίδυμο 2D έφερε εκείνη την αίσθηση του κάμπου στην σκηνή, υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου σκηνογράφου Γιώργου Ασημακόπουλου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Γιώργος Νανούρης. Χορηγοί ήταν το ΒΟΜΒΑΥ SAPPHIRE και η ΜΑΧ FACTOR.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis