Απολύθηκε για χρήση του facebook

Το Πρωτοδικείο Αθηνών κινούµενο σε… διαδικτυακή τροχιά έκρινε ότι η απόλυση εργαζοµένης σε αεροπορική εταιρεία χωρίς αποζηµίωση είναι απολύτως νόµιµη, θεωρώντας ουσιαστικά ότι η επανειληµµένη περιήγηση στο facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εν ώρα εργασίας µπορεί να κλονίσει τη σχέση εµπιστοσύνης εργοδότριας – υπαλλήλου.

Στο facebook εν ώρα εργασίας; Το Πρωτοδικείο Αθηνών κινούµενο σε… διαδικτυακή τροχιά έκρινε ότι η απόλυση εργαζοµένης σε αεροπορική εταιρεία χωρίς αποζηµίωση είναι απολύτως νόµιµη, θεωρώντας ουσιαστικά ότι η επανειληµµένη περιήγηση στο facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εν ώρα εργασίας µπορεί να κλονίσει τη σχέση εµπιστοσύνης εργοδότριας – υπαλλήλου.

Η υπόθεση αυτή, όπως παρουσιάζεται από την εφημερίδα «Τα Νέα», είναι µία από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει τα ελληνικά δικαστήρια. Σύµφωνα µε όσα προκύπτουν από την απόφαση (υπ’ αριθµόν 34/2011) το αµάρτηµα της υπαλλήλου, η οποία προσέφυγε διεκδικώντας αποζηµίωση για την καταγγελία της σύµβασής της, ήταν η επισκεψιµότητά της στο facebook σε καθηµερινή βάση και σε ώρες εργασίας!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk