Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον βρήκε ακόμη μια ευκαιρία να χαρακτηρίσει «άχρηστα και χωρίς νόημα» τα διεθνή φιλικά των εθνικών ομάδων, ωστόσο την ίδια στιγμή η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών φιλικών της στην περιοδεία στις ΗΠΑ. Κορυφαία στιγμή βέβαια, θα είναι η σούπερ αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στις 30 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.

Πρώτο φιλικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι απέναντι στη Ρεβολούσιον στη Βοστώνη (13/7), ενώ μια εβδομάδα αργότερα (20/7) θα αντιμετωπίσει τους Σάουντετς του Σιάτλ και στις 23/7 θα αγωνιστεί απέναντι στη Σικάγο Φάιρ. Στη Νέα Υόρκη η αγγλική ομάδα θα αγωνιστεί στις 27/7, με μία μεικτή ομάδα του επαγγελματικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (MLS) προτού οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κλείσουν την περιοδεία τους με το φιλικό με την Μπάρτσα.

«Οι περιοδείες είναι μια φανταστική ευκαιρία για τους παίκτες ώστε να δεθούν μεταξύ τους περισσότερο, να κάνουν κάποιες καλές προπονήσεις και να γνωρίσουν οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν έχουν την ευκαιρία να μας βλέπουν συχνά. Οι επισκέψεις μας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πάντα διασκεδαστικές» τόνισε ο σκωτσέζος τεχνικός της Γιουνάιτεντ.

«Τα προπονητικά κέντρα και οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και όπως είδαμε και πέρυσι η βελτίωση των ομάδων της MLS, κάνει τα παιχνίδια πιο ανταγωνιστικά, κάτι που είναι σημαντικό για την προετοιμασία μας. Το να ολοκληρώσουμε αυτή την περιοδεία με ένα ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα είναι μια ξεχωριστή στιγμή για όλους τους φιλάθλους της χώρας» κατέληξε ο σερ Αλεξ.

Εν τω μεταξύ, μετά το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον ολλανδό μέσο της Ιντερ Γουέσλεϊ Σνάιντερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mirror» ο ίδιος ο παίκτης εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει την φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων». Κατά την αγγλική εφημερίδα ο Σνάιντερ σκέφτεται να αποχωρήσει από την Ιντερ, την οποία πέρυσι βοήθησε να κατακτήσει το νταμπλ στην Ιταλία και το Τσάμπιονς Λιγκ, με στόχο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Premier League. Ο ίδιος άλλωστε έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Αγγλία, αλλά και τον θαυμασμό του για την κορυφαία ομάδα του Μάντσεστερ.

Η διοίκηση της Γιουνάιτεντ έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις του ολλανδού διεθνή και είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για να τον προσεγγίσει. Οπως υποστήριζε μάλιστα ρεπορτάζ της «Sunday Mirror», ο σερ Αλεξ εκτιμάει ιδιαίτερα τον Σνάιντερ και τον θεωρεί ως ιδανικό αντικαταστάτη του Πολ Σκόουλς.

Εξάλλου, ο σερ Αλεξ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό μεξικανό επιθετικό της ομάδας του Χαβιέ Ερνάντες τονίζοντας: «Ο Ερνάντες κάνει εκπληκτική σεζόν, είναι φανταστικός παίκτης, καλός χαρακτήρας και η συμπεριφορά του είναι άψογη. Προπονείται καλά και προσπαθούμε να τον έχουμε σε φόρμα λόγω των υποχρεώσεων που είχε το περασμένο καλοκαίρι, γι’ αυτό και κάνει ειδική προπόνηση».