Σε μήκος 60 μέτρων εκτείνεται το ρήγμα στο κανάλι του Μόρνου, στην περιοχή Σαράντι, έναντι του οικισμού Προδρόμου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ι. Οικονομίδη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Οικονομίδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού, μόλις διυληθεί το νερό, που υπάρχει στο κανάλι, από το σημείο της ζημιάς μέχρι την Αθήνα, η ΕΥΔΑΠ θα θέσει σε εφαρμογή τα σύστημα απάντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα.

Επίσης σημείωσε ότι στο σημείο της ζημιάς του αγωγού (υποχώρηση τμήματος του τοιχίου του καναλιού μεταφοράς ύδατος) υπήρξε κατολίσθηση σε μήκος 60 μέτρων, η οποία οφείλεται είτε στις βροχοπτώσεις είτε σε διαρροή

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν κινδύνευσαν άνθρωποι στο χωριό, αλλά φαίνεται να έχουν κατακλυστεί από νερά, γεωργικές εκτάσεις.

Η τροφοδότηση του καναλιού από τον Μόρνο έχει διακοπεί, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, καθώς και μέλη της διοίκησης της εταιρείας.

Η επιχείρηση, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι από την κατάρρευση του τοιχίου και τη διαρροή του νερού δεν δημιουργούνται προβλήματα στην ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής και τονίζει ότι οι τεχνικές της υπηρεσίες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Επίσης, όπως αναφέρει η ΕΥΔΑΠ, έχουν ξεκινήσει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την εναλλακτική τροφοδοσία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού (διυλιστήρια) από τους άλλους ταμιευτήρες (Υλίκη και Μαραθώνας), ώστε να είναι αδιάλειπτη η παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα των Αθηνών.