Ηρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσαν οι αρχές της Ιαπωνίας, έπειτα από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην επαρχία Μιγιάκι στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ωστόσο, προειδοποίησε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς οι συνεχιζόμενοι μετασεισμοί μπορεί να προκαλέσουν τσουνάμι.




Το τσουνάμι αναμενόταν να φθάσει μέχρι και το μισό μέτρο. Βίντεο που μετέδωσε ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός από την περιοχή που θα έπληττε το παλιρροϊκό κύμα έδειξε μικρούς κυματισμούς στο νερό, φαινόμενο που σύμφωνα με ειδικούς είναι ενδεικτικό της αύξησης της στάθμης των υδάτων.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για σεισμούς μεγαλύτερους των έξι Ρίχτερ και ο κόσμος πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα», σχολίασε ο ιάπωνας μετεωρολόγος Χιροφούμι Γιοκογιάμα.

Ο νέος σεισμός σημειώθηκε περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Σεντάι, κοντά στο επίκεντρο του φονικού σεισμού των 8.9 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου.