50 Αφγανοί αστυνομικοί στα χέρια Ταλιμπάν

Πενήντα Αφγανούς αστυνομικούς, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, απήγαγαν Ταλιμπάν, στήνοντας ενέδρα σε απομονωμένη ορεινή περιοχή της επαρχίας Κουνάρ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Οι αστυνομικοί επέστρεφαν άοπλοι και με πολιτικά ρούχα από τη γειτονική επαρχία του Νουριστάν, όπου είχαν πάει για να πληρωθούν, όταν έπεσαν στην ενέδρα των ανταρτών.

Πενήντα Αφγανούς αστυνομικούς, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, απήγαγαν Ταλιμπάν, στήνοντας ενέδρα σε απομονωμένη ορεινή περιοχή της επαρχίας Κουνάρ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι αστυνομικοί επέστρεφαν άοπλοι και με πολιτικά ρούχα από τη γειτονική επαρχία του Νουριστάν, όπου είχαν πάει για να πληρωθούν, όταν έπεσαν στην ενέδρα των ανταρτών.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, με ηλεκτρονικό μήνυμα που έφτασε σε μέσα ενημέρωσης, επιβεβαίωσε ότι αντάρτες κρατούν τους αστυνομικούς, για τη μοίρα των οποίων, όπως σημειώνει, θα αποφανθεί το τοπικό στρατιωτικό συμβούλιο.

Το περιστατικό αναδεικνύει ορισμένες από τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, καθώς ετοιμάζονται να παραδώσουν στην αφγανική κυβέρνηση τις αρμοδιότητες ασφάλειας σε επτά περιοχές της χώρας τον Ιούλιο.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk