Στη Βουλή η δικογραφία κατά Μαρκογιαννάκη για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα

Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθ. Κατσιρώδης, τη δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες για υπερτιμολογημένη μίσθωση, από την εταιρεία Erickson Air- Crane, πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν…

Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Αθ. Κατσιρώδης, τη δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες για υπερτιμολογημένη μίσθωση, από την εταιρεία Erickson Air- Crane, πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τού πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιρώδης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα αντίγραφα των υπομνημάτων του κ. Μαρκογιαννάκη, στα οποία αναφέρει τους ισχυρισμούς του επί του επίμαχου ζητήματος της μίσθωσης των ελικοπτέρων.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ.Σπ. Βούγια στη Βουλή, τον Μάιο 2010, ο οποίος επαναδιαπραγματεύτηκε την επίμαχη σύμβαση. Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Βούγιας, το 2009 η μίσθωση του κάθε ελικοπτέρου στοίχιζε κατά 35% ακριβότερα σε σχέση με το 2010.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εξάλλου, έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για το δεύτερο σκέλος της έρευνας, που αφορά την υπερτιμολόγηση συντήρησης πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων, η οποία θεωρήθηκε επιζήμια για το ελληνικό Δημόσιο.

Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά του σημερινού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Γρ. Τασούλα, για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί ακόμη κατά αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για άμεση συνέργεια στην απιστία και κατά υπάλληλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για απλή συνέργεια στην απιστία.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk