Μοναδικά φωτογραφικά καρέ μας χάρισε η πανσέληνος του Μαΐου. Το «φεγγάρι των Λουλουδιών», όπως είναι γνωστό, φώτισε τον ουρανό όλης της χώρας και μαγνήτισε τα βλέμματα όλων.

Εντυπωσιακά είναι τα στιγμιότυπα που έρχονται από δύο μαγικές τοποθεσίες της χώρας μας, το Ναύπλιο και το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Στο Ναύπλιο ήρθε να προστεθεί μοναδικά ακριβώς πάνω από το Παλαμήδι δημιουργώντας έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής σε συνδυασμό με τα φώτα, ενώ στο Σούνιο ήταν σαν να ξεπρόβαλε μέσα από τον ναό του Ποσειδώνα.

Γιατί ονομάζεται φεγγάρι των λουλουδιών;

Τα ονόματά των πανσελήνων έχουν προκύψει από τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην χλωρίδα ή την πανίδα κατά την εκάστοτε εποχή του χρόνου. Έτσι, η πανσέληνος του Μαΐου πήρε το όνομά της επειδή αυτό τον μήνα ανθίζουν πάρα πολλά λουλούδια.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη ονομασία που έχει. Σε κάποιες περιοχές ονομάζεται επίσης: «Φεγγάρι του Γάλακτος», «Φεγγάρι της Μητέρας», «Λαμπερό Φεγγάρι» και «Φεγγάρι του Λαγού».

Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος;

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ξανά το ολόγιομο φεγγάρι. Η «σελήνη της φράουλας» αναμένεται να μας χαρίσει ξανά μοναδικές εικόνες και θα γίνει μια μέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο του 2024.