Την ανάγκη στοχευόμενης συλλογικής προσπάθειας, προκειμένου το εγχώριο τουριστικό προϊόν να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων χωρών, τόνισε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), κ. Κ. Μπρεντάνος, κατά την έναρξη των εργασιών του 14ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΣΕΕΔΔΕ την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Ο κ. Μπρεντάνος υποστήριξε τη διαφύλαξη και ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων και ζήτησε την ηθική και έμπρακτη συμπαράσταση της Πολιτείας τόσο στον σχεδιασμό τουριστικής πολιτικής όσο και στη βελτίωση των δημοσίων υποδομών υποδοχής και προβολής προς τον τουρίστα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «επιβάλλεται η αύξηση των κονδυλίων προς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού», ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αντιμετώπιση του κλάδου «που διαθέτει 40.000 επιχειρήσεις, με δυναμικό 500.000 κλινών, που αντιστοιχούν στο 50% του τουριστικού δυναμικού της χώρας και προσφέρει πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας» και τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων από τα κίνητρα του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Ν. Αγγελόπουλος, προέβλεψε με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο τουρισμός θα είναι ο μόνος τομέας, που θα σημειώσει ανοδική πορεία στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, το οποίο βιώνει η χώρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), κ. Μ. Τριβυζάς, ευχήθηκε οι προκρατήσεις να εξελιχθούν όσο καλά ξεκίνησαν, καλώντας την Πολιτεία ωστόσο, να επανεξετάσει το θέμα της τουριστικής προβολής της χώρας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ κ. Γ. Δρακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ι. Πατέλης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Δ. Γεωργαράκης, διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΕΟΤ, καθώς και αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων οργανώσεων της ΣΕΕΔΔΕ.