Πικάντικα καλαμαράκια

Μία κουταλιά γιαούρτι θα δώσει δροσιά στην πικάντικη γεύση του πιάτου.

Υλικά για 4 άτομα

1-1½ κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και πλυμένα
8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο)
1 καυτερή πιπεριά
3-4 σπόροι καρδάμωμου (κακουλέ)
½ κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
1 σφηνάκι ούζο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μπαχαρικά μισοσπασμένα και τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε 2-3 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.


Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk